|
|
בת 30 סרטן שד גרורתי בשלד ובעצמות. טופלה בעבר בAC+טקסול, טומקסיפן.
לאחר חזרת המחלה טופלה במשך 8 חודשים בפסלודקס וקיקסלי.
המחלה הפסיקה להגיב והוחלט על החלפת קו לקיסלודה.
הקיסלודה נסבלת וכמעט ואין תופעות לוואי.
בביופסייה נוזלית נמצאה המוטציה PIK3CA המנבאת יעילות בטיפול באלפלסיב, והאונקלוג המליץ על שילוב של אלפלסיב עם לטרזול.
אני מאוד חוששת מהתופעות לוואי של האלפלסיב. האם ידוע שהאלפלסיב עדיף מהקיסלודה מבחינת פרוגנוסטית?
יצויין, שאחרי קורס אחד של שבועיים המרקרים עדיין עולים. |
|
|
| |
|
|
בתחילת המחלה עשו ביופסיה בשד, והממצאים הראו על ER+ PR+ HER-. לאחר חזרת המחלה עשיתי פעמיים ביופסייה בכבד, ולא נמצאו בדגימה תאי סרטן.
למרות זאת האונקולוג מבקש לעשות שוב ביופסייה, והפעם בעצם.
האם ישנם אופציות טיפוליות שלא נמצאות בביופסיה נוזלית ואפשר לגלות אותן רק בביופסייה מהעצם? במילים אחרות: האם אכן יש תועלת מביופסייה נוספת בעצם? |
|
|
| |
|
|
אולי הרופא שלך חושב שהקולטנים בעצם הפכו לשליליים?
בכל מקרה צריך לשאול....
כל טוב |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לכל טיפול יש את המחיר שלו מבחינת תופעות לואי. לצערי , אין דרך לנבא מה עדיף עבורך. כפי שחווית על בשרך מדובר בנסיון וטעיה.
העובדה שיש עבורך אופציות נוספות היא בשורה טובה. אם אחרי שני קורסים של קסלודה אין רמזים לרווח מהטיפול הייתי שוקלת מעבר לקו אחר.
דא- לא ציינת- האם נבדקה נשאות גנטית לBRCA?
בכל טוב .
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום,
לאימי נקבע חיסון שני כנגד קורונה ביום בו היא אמורה לקבל זריקת פסלודקס, שבוע אחרי זריקת אקסגבה ובמהלך מחזור הטיפול באייברנס.
האם יש בעיה עם המועד ? הזזת מועד החיסון בשבוע תרחיק אותו מקבלת הפסלודקס והאקסגבה אבל היא תהיה בסוף מחזור הטיפול של האייברנס.
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
צריך לכוון כך שספירת הדם תהיה תקינה. בדר"כ זה קורה בתחילת המחזור.
כל טוב,
פרו'פ רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום,
אימי בת 54 לאחר ניתוח שד בגודל כמעט 2 ס"מ.
שוליים נקיים וזקיקים נקיים.
בעוד שבועיים תתחיל סדרת הקרנות וכן לקיחת כדור אנטי הורמונאלי. אימי סובלת מApla וההמוטולוגית שלה לא מאשרת שתקח את האטרוזול כיוון שהתופעות לוואי הן קרישיות.
למרות שקראתי ותופעת קרישיות לא מוזכרת בתופעחת לוואי.
האם יש כדור אחר שתוכל לקחת במצבה? מוזר לי שאין טיפול אחר שיתאים...
תודה מראש |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מעכבי ארומטאז (כמו לטרוזול) עשויים באופן נדיר להיות קשורים בארועים של קירשיות יתר עורקיים.
איני מכירה את ההסטוריה הרפאוית של אמך ולכן לא יודעת אם באמת אינה יכולה לקבל את התרופה.
בכל מקרה של ספק יש מקום להתייעץ עם המטואונקולוג .
כמובן שיש אפשרויות טיפוליות נוספות.
כל טוב,
פרו'פ רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
פרופ ׳ ירושלמי שלום רב
, גידול her2 מקבלת נבלבין הרצפטין פרג׳נטה, אחרי כמה מחזורי טיפול הולכים לניתוח? מחכים שהגידול יעלם קודם? גידלו התחיל 3.5 סמ כעת 2 סמ אחרי 8 מחזורי טיפול , תודה |
|
|
| |
|
|
סיגלית שלום רב,
הטיפול שאת מתארת אינו נחשב כסנדרטי, הוא ניתן במקרים מיוחדים כמו גיל מבוגר וסיבות אחרות.
השאיפה כמובן היא להגיע לתגובה מקסימאלית ואז לנתח, אבל פעמים רבות מה שקובע היא הסבילות לטיפול .
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת חרושלמי |
|
|
| |
|
|
ביופסיה HER1 , HER2 לא ברור, עשו, עושים גם בדיקת FISH התוצאה עדיין לא הגיעה, על מה המצב מעיד?
אביי |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לצערי שאלתך אינה ברורה.
|
|
|
| |
|
|
שלום רב ,
האם ניתן להתחסן לקורונה (חיסון של מודרנה) יחד עם טיפול קיטרודה? |
|
|
| |
|
|
נטע שלום רב,
בעקרון כל נושא ההתחסנות מותווה על ידי הנחיות ממשרד הבריאות.
אינני זיהומולוגית ואיני עוסקת בנושא החיסונים
יחד עם זאת אציין , כי קיימים ניירות עמדה בינלאומיים התומכים בחיסון כנגד קורונה גם אצל מטופלים המקבלים תרופות אימונוטרפיה כגון קיטרודה.
לא ידוע לי שיש אבחנה בין הסוגים השונים של החיסונים.
בכל מקרה נכון להתייעץ עם האונקולוג המטפל.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
לפני שנתיים עברתי כריתה מלאה דו צדדית ושחזור, מזה כיומיים אני סובלת מגדר בשד ימין, האם התופעה מוכרת?
מה כדאי לעשות? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לעיתים הגרד נובע מיובש , אפשר לנסות לשמן את האזור.
בכל מקרה יש להבדק אצל רופא.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום
קראתי שניתן לקבל משלב הרצפטין ופרגטה בזריקה תת עורית ( כיום קיים רק הרצפטין בזריקה ופרגטה דרך הוריד). האם התרופה נרשמה כבר בארץ ומתי אמורה להיכנס לסל ? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לצערי טרם אושר הסל לשנת 2021 .
אם המשלב ייכנס, הרי שיהיה זה במקרה הטוב, רק בשנת 2022.
בברכה
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
לאחר אבחון הגידול הוחל בטיפול כימי, במידה והטיפול יצליח להעלים את הגידול בפט למה צריך לעבור גם ניתוח? |
|
|
| |
|
|
סיגלית שלום רב,
הבעיה כיום, שאין בדיקה שיכולה להעיד שאכן כל הגידול נעלם.
MRI היא בדיקה טובה מאוד , אך חסרה אינה מושלמת במקרים אלו.
לאחרונה, הפסיקו מחקר קליני, שהציע ביופסיות בכדי לאשר העלמות מחלה.
הסיבה שמחקר הופסק- נשים שלא עברו ניתוח-סבלו מיותר ארועים של חזרת מחלה.
בריאות טובה ושבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
לאחרונה עברתי ביופסיה בעקבות mri. נמצא הסמן LCIS … קיבלתי שתי חוות דעת סותרות מכירורגיות שד, לנתח ולהוציא מול מעקב בלבד עם התחלת נטילת טמוקסיפן. האם כדאי להתייעץ גם עם אונקולוג מומחה בתחום ? |
|
|
| |
|
|
הסיבה שהציעו לך ניתוח היא כיוון שחושדים שאולי יש שם ממצא אחר.
אם כבר לקבל חוות דעת נוספת, הרי שהייתי מתעייצת עם מומחה לרנטגן האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות ומה הוא חושב על הממצאים.
בברכה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום רב
אני בת 42 , לפני שנה עברתי כריתה לאחר גילוי גוש ממאיר , לא קעבלתי טיפולים כימותרפיים אבל לוקחת באופו קבוע טמוקסיפן
האם יש בעיה לקחת את החיסו ן עם תרופה זו ?
המון תודה |
|
|
| |
|
|
שלם רב,
נכון להיום כל החולים האונקולוגים, למעט מקרים מיוחדים צריכים להתחסן.
את למעשה מחלימה - ולכן כדאי להתחסן בהקדם.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום,
אתמול עברתי ביופסיה בהסתיידויות עדינות ורציתי לשאול לאחר שקראתי האם זה נכון שאם ישנם תאים סרטניים בהסתיידויות זה סימן מקדים להיווצרות סרטן שד משמעות הדבר שאם אכן תתקבל תשובה שישנו סרטן מדובר בסרטן בשלבים ראשונים? או שזה לא בהכרח כך? תודה |
|
|
| |
|
|
שלום,
הסתיידויות יכולות להיות קשורות לשלב מוקדם של סרטן שבו התאים מוגבלים לצנוריות החלב אך לא בהכרח.
בהצלחה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
גרורתית בכבד, her2 פוסיטיב.
מתלבטת אם להתחסן.
מעונינת לדעת האם חיסון קורונה עלול לפגוע ביעילות של הטיפול הנ"ל?
האם יש בכלל מידע על כך?
במידה וניתן להתחסן, האם יש חשיבות לעיתוי מתן החיסון?
מקבלת טיפול tdm1 כל 3 שבועות.
תודה מראש
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
יש מעט מאוד מידע לגבי חיסון במהלך טיפולים כימיים.
ההנחיות כיום אינן רואות בכך התווית נגד, להפך .
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
בתוצאות כתוב לי wide area of ECE about 5mm
מה הכוונה ECE ? |
|
|
| |
|
|
שלום,
ECE- extracapsular extension, הכוונה להמצאות תאי גידול מעבר לקופסית של בלוטת הלימפה.
רפואה שלימה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
הסיפור שלי הוא כזה- לאחר מות קרוב משפחתי (לא מסרטן שד) החלטתי להיבדק בדיקת סקר לסרטן שד. פניתי לרופאת משפחה ועברתי בדיקה ידנית וקיבלתי ממנה הפניה לממוגרפיה שגרתית. לאחר שחזרתי הביתה, ואין לי מושג מדוע, לחצתי על השד הימני בכוח כמה פעמים, והתחלתי להרגיש כאב חזק שהתגבר עד כדי כך שכמה ימים לא יכולתי להזיז את יד ימין. הכאב שכח במקצת ופניתי לבדיקה הפעם אצל כירורגית שד מקצועית כי פחדתי שממוגרפיה עם כאב חזק בשד רק תחמיר את המצב. היא בדקה אותי שוב, טענה שהשד נראה נורמלי וכנראה פצעתי את עצמי. אני קבעתי ממוגרפיה לשבוע הבא, אבל רוצה לדעת מה המומחים כאן חושבים- האם באמת לחיצות חזקות על השד יכולות להביא לפגיעה כזו? כבר חודש שהכאב בא והולך, מקרין לבית השחי, ואני מאוד חרדה וחוששת. תודה, ובריאות לכולם! |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום,
כאב בשד הוא תלונה מאוד שכיחה שבדרך כלל אינה קשורה לסרטן. מומלץ שתשלימי בכל מקרה את הממוגרפיה ותחזרי אל הכירורגית שלך.
בהצלחה, |
|
|
| |
|
|
עברתי ב-1994 כריתת שד שמאי והוצאת מירב בלוטות הלימפה. ב-2004 עברתי כריתת שד ימין והוצאת בלוטות זקיף. לא עברתי כימותרפיה ואני בריאה מאז.
בבואי להתחסן הצהרתי על מצבי הבריאותי וביקשתי לקבל הזריקה בירך. האחות אמרה שעליה לבדוק במשרד הבריאות שכן ההנחיות הן שהזריקה חייבת להינתן בזרוע. שלושה רופאים שנכחו באתר החיסונים [קופ"ח רוטשילד, פתח תקוה לא הועילו] המענה ממשרד הבריאות למחרת היה שאיני יכולה להתחסן כלל אלא אם יינתן מכתב של הרופא המטפל. מאחר והבעיה אינה פרטית שלי הריני מעבירה הנושא לשאילתא בפורום. תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
המענה לא נשמע הגיוני.
גם לא ברור מה הרופא המטפל קשור לעניין.
לא בטוח שאכן הגורמים הרלוונטים דנו בבעייתך.
בקשי את התשובה הזו בכתב, אולי תקבלי תשובה אחרת מגורם רשמי.
בברכה ובריאות שלמה.
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום,
ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ונמצא גוש אבאלי בעל גבולות סדירים וסמיכות נמוכה בגודל 28 מ"מ בשד חיצוני מרכזי. BIRADS0
הומלץ לבצע אולטרסאונד. קבעתי תור אך יקח עוד שבוע עד התור...
רציתי לדעת אם מהאינפורמציה על גודל הגוש, הגבולות שלו והסמיכות ניתן לשער האם הגוש ממאיר. |
|
|
| |
|
|
לצערי לא.
כל טוב ובהצלחה.,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
מבקשים לברר האם לאחר נתוח הסרת גידול ממאיר בשד וקבלת טיפול בכדור הורומונלי בשם אנסטרוזול 1 מ"ג ניתן לקבל חיסון נגד קורונה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
יש עט מידע על חיסוני קורונה וחולות סרטן השד.
בכל מקרה לטרוזול אינו מהווה התווית נגד.
בברכה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
אולטרסאונד שד
אקדים ואציין כי יש לי תור בינואר לכירוגית שד.
בהיסטוריה, דודה שנפטרה מסרטן השד.
מאז ההריון הראשון משתדלת לבצע בדיקה בכל שנה.
כרגע 6 חודשים אחרי לידה, שואבת בלעדית (כ6 פעמים ביום)
ביולי(חודש אחרי לידה) עברתי אולטרסאונד ובהתאם לתוצאות שלו נשלחתי לחזור עליו לאחר כ3 חודשים.
ב29.11 התבצע האולטרסאונד השני כאשר הייתי פחות משבוע אחרי דלקת בשד שמאל , גם באולטרסאונד הראשון זה יצא ככב אבל אני לא זוכרת מה פרק הזמן שעבר מהדלקת עד לבדיקה.
במכתב ההפניה לאולטרסאונד השני נרשמו הדברים הבאים:
סונר שדיים ב16.7.20
שד ימין בשעה 1 גוש עם חללים ציסטיים 15ממ ללא שינוי מתאים לגלקטוצל.
ללא ממצא בשד שמאל
בית שחי שמאל בלוטה 18 ממ עם קורטקס מעט מעובה
ייתכן תגובתית BIRADS 3
באולטרסאונד האחרון:
מבנה שד בלוטי צפוף ביותר, מוריד מרגישות הבדיקה
שד ימין
אין עדות לגוש סולידי או ציסטי
(***הגוש שתואר בהפניה מורגש אפילו במישוש....)
הודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי ומסביב לפטמה
בבית השחי אין בלוטות מוגדלות BIRADS2
שד שמאל
אין עדות לגוש סולידי או ציסטי
אין ביטוי סנוגרפית למלאות הקלינית בשעה 3
הודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי ומסביב לפטמה
בבית השחי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.6 ס"מ קןרטקס מעט מעובה בגודל 0.36 ס"מ ,ידוע לפי מכתב הפניה ייתכן תגובתית
BIRADS2
1. ייתכן שלא ראו בבדיקה השניה את הגוש הציסטי בשד ימים רק בגלל המלאות??? כי הוא ניתן למישוש גם כשהחזה מאוד מלא
וזה התחיל בשאיבות לבת הגדולה לפני כשנתיים.
2. אשמח לקצת הסבר לגבי בלוטת הלימפה, ייתכן וישנו קשר לדלקת בשד שהייתה שם פחות משבוע קודם?
***בנוסף , די מאז ומתמיד בעיקר בשד שמאל יש לי תמיד תחושת "מתיחה/משיכה" באזור בית השחי בזמן השאיבה, בזמנו הרופאה אמרה שזה נורמלי, האומנם?
תודה רבה מראש |
|
|
| |
|
|
שלום,
לא ברור למה ביצעת סונר- גוש נמוש/דלקת? אני ממליצה שתפני לכירורג לבדיקה מסודרת ולמעבר על כל הבדיקות שעשית. יש חשיבות לבדיקה הידנית, ולהתאמה בין הממצאים בבדיקה הידנית לבדיקת הסונר.
בלוטות לימפה יכולות להשתנות סביב הנקה ודלקת- גם כאן חשוב להבין מה בדיוק היה מבחינת הדלקת, כמה זמן עבר וכו.
בהצלחה, |
|
|
| |