לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר חדש - תפירת "חליפה טיפולית" בהתאם לגובה הסיכון, יכולה לחסוך תחלואה מאוחרת ולשפר סיכויי ריפוי

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



מחקר חדש במימון האגודה למלחמה בסרטן שנערך על ידי פרופ' אלדד דן מנהל מכון בנק הדם ויחידת האפרזיס במרכז הרפואי רמב"ם בשיתוף פרופ' אסנת בארי בבילינסון ופרופ אורה פלטיאל בהדסה והתקיים במרכזים הרפואיים, הדסה, שערי צדק, קפלן, אסף הרופא, בילינסון, רמב"ם, בני ציון ומרכז רפואי לגליל המערבי, קבע כי על פי קביעת רמת הסיכון של החולה, ותפירת חליפה טיפולית בהתאם לגובה הסיכון, ניתן לחסוך תחלואה מאוחרת מחד ולשפר את סיכויי הריפוי מאידך.


הגיל החיצוני של חולי הודג'קין הינו 32 שנה וכ- 80-90% מהחולים יבריאו ממחלתם. לחולים אלו צפויה יכולת חיים ארוכה וחשוב להתאים הטיפול על מנת לחסוך תופעות לוואי מאוחרות. במחקר הדן בטיפול במחלת הודג'קין השתתפו 360 חולים ממרכזים בכל רחבי הארץ ובו טופלו החולים במחלת הודג'קין בהתאם לגורמי הסיכון באבחנה ובהתאם לתוצאות PET-CT שבוצע לאחר 2 קורסים טיפוליים.


פרופ' אלדד דן מנהל מכון בנק הדם ויחידת האפרזיס במרכז הרפואי רמב"ם מסביר כי: "במחקר זה אנו מנסים לצמצם את הטיפול ולתפור לכל חולה "חליפה" טיפולית בהתאם לגורמי הסיכון באבחנה ובהתאם לתוצאות PET-CT לאחר 2 קורסים טיפוליים. גישה זו המקובלת אצלנו ומקורה ברמב"ם, החל מסוף שנות התשעים בעזרת גאליום ובהמשך בעזרת CT-PET, הוכחה כעת במספר עבודות בין לאומיות. הייחודיות של העבודה הישראלית הינה מעקב ארוך של 5 שנות מעקב. כמו כן, הוכחנו שניתן לצמצם השימוש בקרינה בקרב מטופלים עם מחלה מוקדמת בהתאם לתוצאות ה - PET-CT  ובכך אנו חוסכים למטופלים צעירים את הסכנה של גידולים מאוחרים. בחולים עם מחלה מתקדמת נתנו לחולים בעלי גורמי סיכון מרובים פרוטוקול טיפולי יותר אגרסיבי. מאידך זה איפשר לחולים עם מעט גורמי סיכון לקבל טיפול קל יותר.


במידה  וה - PET  היה "נקי" לאחר 2 קורסים ניתן היה להמשיך לכולם טיפול קל יותר. במידה וה- PET  חיובי הועלה הטיפול לאגרסיבי יותר, מה שאיפשר לשפר את התוצאות של אותם חולים ולהשיג הפוגה באחוזים כפולים לעומת חולים בהם לא בוצעה התאמה של הטיפול והגברת הטיפול על פי הצורך. לאחר סיום הטיפול, 46 נשים שהבריאו ממחלתם הרו באופן ספונטני וילדו תינוקות בריאים".

 

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי British journal of Hematology

עלה לאתר - אוקטובר 2017