לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: סרטן הוושט, גורמי סיכון והמלצות להפחתת תחלואה

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



הקרן העולמית לחקר הסרטן (WCRF) והמכון האמריקאי לחקר הסרטן (AICR) דיווחו כבר בשנת 2007 על ממצאים משמעותיים המצביעים על כך שצריכת אלכוהול ועודף משקל מעלים את הסיכון לסרטן הוושט, ואילו צריכה של פירות וירקות מהווה גורם מגן מפני המחלה. במחקר שפורסם לאחרונה, ביקשו חוקרים מאנגליה לבדוק ולעדכן ממצאים אלו. המחקר כלל סקירת ספרות ומטה-אנליזה (סיכום סטטיסטי של תוצאות מחקרים) של 34 מחקרים מתוך מאגרי מידע רפואיים שונים (PUBMED ואחרים), שהתייחסו לגורמי סיכון של סרטן הוושט: 15 מחקרים נערכו באסיה, 11 באירופה, 8 בארצות הברית.


מהממצאים עלה כי צריכה יומיומית של 100 גרם ירקות שונים מדי יום הפחיתה ב-11% את הסיכון לחלות בסרטן הוושט מסוג אדנוקרצינומה (AC). צריכה יומיומית של 100 גרם פירות הפחיתה ב-16% את הסיכון לסרטן הוושט מסוג קרצינומה של תאי קשקש (SCC). בנוסף, נמצא קשר ישיר בין צריכת אלכוהול לבין עלייה בסיכון לסרטן הוושט מכל הסוגים - צריכה של 10 גרם אלכוהול על בסיס יומי העלתה את הסיכון לסרטן הוושט ב-23%. כמו כן, הממצאים הראו כי כל עליה של 5 יחידות BMI העלתה ב-47% את הסיכון לסרטן הוושט מסוג אדנוקרצינומה. צריכה של 100 גרם בשר אדום ומעובד ביום העלתה את הסיכון לסרטן הוושט מסוג קרצינומה של תאי קשקש ב-37%; צריכה יומית של 50 גרם בלבד בשר מעובד, העלתה את הסיכון עוד יותר, ב-59%.


ממצאים אלו ממשיכים לחזק הנחיות קודמות בנושא ואת ההבנה לגבי גורמי סיכון לסרטן הוושט. כדי להפחית התחלואה בסרטן הוושט, מומלץ ליישם את ההמלצות להפחתת צריכה של אלכוהול ובשר אדום, לצרוך תזונה בריאה הכוללת פירות וירקות ולשמור על משקל גוף תקין.


המחקר פורסם בכתב העת המדעי Annals of Oncology  באוקטובר 2017, ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.


עלה לאתר - אוקטובר 2017