לתרומה

הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

צריכת תה ירוק יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד

עוד בנושא

על פי מחקר משותף אמריקאי-סיני, צריכת תה ירוק יכולה להפחית באופן מתון את הסיכון לסרטן השד. במחקר השתתפו 3,454 נשים חולות סרטן שד ו-3,474 נשים ללא המחלה, משנגחאי, בגילאי 20-74 שנים.

הנשים רואיינו באופן אישי בנוגע להרגלי צריכת התה הירוק שלהן, כולל תדירות הצריכה, חוזק התה הנצרך והכמות הנצרכת. נמצא, שנשים הצורכות תה ירוק הינן בעלות סיכון הנמוך ב-12% לפתח סרטן שד לעומת נשים, שלא צורכות תה ירוק.

הקשר בין הצריכה והפחתת הסיכון היה חזק יותר ככל שהתה נצרך באופן תדיר זמן רב יותר וכן ככל שנצרך בכמות גדולה יותר. ההשפעה החיובית של התה מיוחסת לחומרים ממשפחת הפוליפנולים המצויים בעלי תה טריים. התה הירוק, בניגוד לתה השחור, אינו עובר חמצון באמצעות התססה ומכיל ריכוז גבוה יותר של חומרים אלה.

 

המחקר פורסם בפברואר 2009 בכתב העת Journal of Nutrition ומובא כשירות לציבור על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן

עלה לאתר: אוקטובר 2010.

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד >>

 

 

 

 מידע נוסף בנושא