לתרומה

הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

דיאטה ים תיכונית יכולה להפחית סיכון לסרטן השד לאחר הפסקת הווסת

עוד בנושא

חוקרים מאוניברסיטת הארווארד מצאו שדיאטה ים תיכונית יכולה להפחית את הסיכון לסרטן השד בקרב נשים בגיל שלאחר הפסקת הווסת. במחקר השתתפו 14,800 נשים יווניות, אשר בתחילת המחקר מילאו שאלונים בנוגע לאורח החיים שלהן. הנשים קיבלו ציון, שנע בין 0 ל-9, המשקף את המידה שבה הדיאטה שלהן הינה דיאטה ים-תיכונית, האופיינית לאזור זה.

דיאטה ים תיכונית היא באופן כללי עשירה בדגים, שמן זית, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים וקטניות. כמו הן, היא דלה יחסית בבשר אדום ומוצרי חלב. לאחר מכן נמצאו הנשים במעקב במשך עשר שנים. במהלך תקופה זו 240 מתוך הנשים חלו בסרטן השד. נמצא, כי נשים שציון הדיאטה הים התיכונית שלהן היה בין 6 ו-9, היו בעלות סיכון נמוך ב-22% לפתח סרטן השד, לעומת נשים, שציון הדיאטה הים תיכונית שלהן היה בין 0 ו-3.

קשר זה נמצא רק בקרב נשים בגיל שלאחר הפסקת הווסת ולא נשים צעירות יותר. החוקרים מציינים שממצאיהם מעידים על קשר בין הדיאטה הים תיכונית וסיכון נמוך יותר לסרטן השד, אך מדגישים שקשר סיבתי בין השניים עוד לא הוכח. על כן, יש לערוך מחקרים נוספים בנושא.

עם זאת, יש ראיות התומכות בקשר. דיאטה ים תיכונית היא עשירה בשמן זית ואומגה 3 וכן בנוגדי חמצון, גורמים אשר הוכחו כמעכבים התפתחות גידולים סרטניים. כמו כן, יש הגיון בכך שהקשר נמצא בקרב נשים בגיל שלאחר הפסקת הווסת, שכן בקרב נשים צעירות יש הרבה פעמים מרכיב גנטי למחלה ואילו אצל נשים מבוגרות יותר יש יותר השפעה לאורח החיים.

המחקר פורסם באופן מקוון ב-14.7.10 בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition ומובא כשירות לציבור על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

עלה לאתר: אוקטובר 2010

 

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד >>

 

 

 

 מידע נוסף בנושא