לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: צריכת מוצרי סויה יכולה להפחית סיכון של נשים לסרטן שד פולשני

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



חוקרים אמריקאים מצאו, כי צריכת מוצרי סויה הכוללים איזופלבונים יכולה להפחית את הסיכון של נשים לפתח סרטן שד פולשני. איזופלבונים הם תרכובות אורגניות המצויות במזונות שונים ומכילות נוגדי חמצון. מוצרי סויה הם מקור עיקרי לאיזופלבונים, אך הם מצויים גם בשעועית ודגני בוקר, למשל.

 

במחקר השתתפו 683 נשים הסובלות מסרטן שד ו-611 נשים ללא המחלה. הנשים ענו על שאלון בנוגע לתזונה שלהן, דרכו נמדדה צריכת האיזופלבונים שלהן. נמצא שנשים, אשר צרכו את הכמות הגדולה ביותר של איזופלבונים, היו בעלות סיכון הנמוך ב-30% לפתח גידול פולשני בשד. כמו כן, נמצא שבקרב נשים, אשר טרם הופסקה אצלן הווסת, מי שצרכו הכי הרבה איזופלבונים היו בעלות סיכון הנמוך ב-30% לפתח מחלה מוקדמת בשלב I, סיכון הנמוך ב-70% לפתח גידול גדול יותר מ-2 סנטימטרים וסיכון הנמוך ב-60% לפתח סרטן שד שלב II. קשרים אלה לא נצפו בקרב נשים שהופסקה אצלן הווסת. על פי החוקרים, נראה שצריכת איזופלבונים קשורה למאפייני מחלה חמורים פחות וניתנים יותר לטיפול. הם מדגישים, כי יש לאשש תוצאות אלה במחקרים נוספים.

 

ממצאי המחקר הוצגו בכנס השנתי התשיעי של ה-American Association for Cancer Research  (AACR), אשר התנהל בפילדלפיה בשבוע של ה-7 עד ה-10 לנובמבר, 2010.

 

עלה לאתר: פברואר 2011

 

 

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד >>