לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: חלב ומוצריו מפחיתים סיכון לחלות בסרטן המעי הגס

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



חוקרים הולנדים בדקו את הקשר שבין צריכת מוצרי חלב שונים לבין הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. במחקר זה נסקרו 19 מחקרים, אשר התפרסמו עד למאי 2010 ובהם נבחן הקשר שבין צריכת מוצרי חלב לבין הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.

 

סקירת המחקרים העלתה, שצריכה כוללת של מוצרי חלב בכמות של 400 גרם ליום מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב- 17%. כמו כן, צריכת חלב בכמות של 200 גרם ליום מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב- 9%. לא נמצא קשר מובהק בין צריכת מוצרי חלב נוספים, כמו גבינה, חמאה וכדומה, לבין הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. הקשר בין צריכת מוצרי החלב לבין הפחתת הסיכון לחלות נמצא בקרב נשים וגברים כאחד, והוא החזק ביותר בקרב מי שצורכים את הרמות הגבוהות ביותר של מוצרי חלב.

 

החוקרים מסכמים בכך, שישנו קשר בין צריכת חלב וצריכה כוללת של מוצרי חלב, לבין הפחתת סיכון לסרטן המעי הגס.

 

המחקר התפרסם באופן מקוון ב-26.5.11 בכתב העת Annals of Oncology.

 

עלה לאתר: יוני 2011