לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: סרטן השד בגברים

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



הסוכנות האמריקאית למזון ותרופות האמריקאית, ה -FDA,  מבקשת להסב את תשומת לב הציבור על כך שמחלת סרטן השד, הנקשרת בדרך כלל לנשים, כפי שמתבטא בסרטים ולבוש בצבעי הוורוד, יכולה להופיע בקרב גברים, למרות שלעיתים רחוקות.

 

1% מהמאובחנים בסרטן שד הם גברים, בארה"ב כ - 2,000 גברים מדי שנה. למרות שהמחלה יכולה להופיע בכל גיל, היא בדרך כלל מאובחנת  בגברים בגילאים 60-70. אחת הסיבות לכך שהאבחון הוא בגיל מאוחר ואף בשלב מאוחר של המחלה היא שגברים אינם חושבים שהם בסיכון כלשהו לחלות בה וכך, גם אם הם חשים בגוש כלשהו אינם חושדים בו כסרטן בשד. חשוב לציין כי רוב הגברים שמאובחנים, בעקבות הימצאות גוש בשד הממוקם במרכז השד, מאחורי הפטמה.

 

לגברים ונשים גורמי סיכון דומים לסרטן השד: חשיפה גבוהה להורמון אסטרוגן, היסטוריה משפחתית של המחלה וחשיפה קודמת לקרינה לחזה.

 

גברים להם קרוב או קרובת משפחה מקרבה ראשונה שחלו: אם, אב אח, אחות, נמצאים בסיכון לחלות מעט גבוה משאר האוכלוסייה. גברים שנושאים את המוטציה בגן BRCA  אשר הימצאותה מהוה סימן לסיכון לחלות, נמצאים בסיכון מעט יותר גבוה לחלות (5%-6% יותר) אך הגברים הנושאים את המוטציה BRCA2 נמצאים בסיכון גדול פי 100 (!) לחלות בסרטן השד לעומת האוכלוסייה הכללית.

 

מחלת סרטן השד בגברים, כותבת הסוכנות, מטופלת באופן דומה לאופן שמטופלות נשים וכוללת כריתה מלאה של השד (מסטקטומי) ולעיתים כריתה חלקית (למפקטומי), טיפולים נוספים כוללים טיפול קרינתי, כימותרפי, ביולוגי והורמונלי.

 

הטיפול דומה לטיפול בנשים בהיעדר מחקרים קליניים אשר בדקו טיפול בקרב גברים חולים, עקב נדירות מחלתם, ולכן הסוכנות מעודדת חוקרים לשלב גברים שחלו בסרטן שד במחקרים הקליניים הנערכים, לשם בדיקת אופציות טיפוליות במחלה בקרב גברים.

הסוכנות ממליצה לכל גבר שחלה בסרטן שד לעבור בדיקה גנטית ומציעה לבני משפחה שגבר חלה בה, ליידע את רופא המשפחה על כך, שכן מחלת סרטן שד בגברים קשורה לעיתים קרובות בסרטן שד תורשתי.

 

בישראל אובחנו בשנת 2011, 49 גברים 45 יהודים ו - 4 ערבים, 87% מהם מעל גיל 60.

 

 

המסמך פורסם ביוני 2014 במדור FDA Consumer Health Information.

עלה לאתר: אוקטובר 2014

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד  >>