לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: אימוני הרמת משקולות מסייעים בהפסקת עישון

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



במחקר שנערך באוניברסיטת בראון בארה"ב, נמצא שאימוני תנגודת (כלומר, הרמת משקולות) מסייעים בהפסקת עישון. מחקרים קודמים הצביעו על כך, שפעילות גופנית עשויה לסייע בהפסקת עישון, אך מחקרים אלה התמקדו בעיקר בנשים ובפעילות גופנית אירובית.

 

במחקר זה השתתפו 25 נשים וגברים בגיל ממוצע של 36.5 שנים. המשתתפים קיבלו הדרכה בנוגע להפסקת עישון ומדבקות ניקוטין. לאחר מכן הם חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות. בקבוצה האחת ביצעו המשתתפים אימוני תנגודת במשך שלושה חודשים. בקבוצה השנייה, אשר שימשה כקבוצת ביקורת, צפו המשתתפים בסרטוני וידאו בנושאי בריאות פעמיים בשבוע. המשתתפים בקבוצת אימוני התנגדות ערכו אימון כל-גופי במשך שעה, פעמיים בשבוע. הערכות מצב המשתתפים נערכו בתחילת המחקר, לאחר שלושה חודשים ולאחר שישה חודשים.

 

לאחר שלושה חודשים, 16% מהמשתתפים בקבוצת אימוני התנגודת הפסיקו לעשן, לעומת 8% מהמשתתפים בקבוצת הביקורת. תוצאות אלו נשמרו גם שלושה חודשים לאחר מכן , אז עמדו שיעורי הפסקת העישון על 15% בקרב המשתתפים בקבוצת אימוני התנגודת לעומת 8% בקרב המשתתפים בקבוצת הביקורת.

 

כמו כן, המשתתפים בקבוצת אימוני התנגודת איבדו כשני קילו ממשקלם ו-0.5% משומן גופם בממוצע, בעוד שהמשתתפים בקבוצת הביקורת העלו כשני קילו במשקלם ו-0.6% משומן גופם בממוצע. כך, שלא רק שתוכנית אימוני התנגדות יכולה לסייע בהפסקת העישון, היא יכולה בנוסף גם למנוע עלייה במשקל ולעזור בשמירה על מסת שריר.

 

לאור ממצאים אלה, הגיעו החוקרים למסקנה, כי תוכנית אימוני תנגודת יכולה לשמש כטיפול נלווה להפסקת עישון. החוקרים מציינים שיש צורך לערוך מחקר מלא בנושא.

 

המחקר פורסם ב-8.2011 בכתב העת Nicotine & Tobacco Research. 

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא עישון  >>


המידע מופק ממקורות שונים ואין האגודה למלחמה בסרטן אחראית לו. ניתן לקרוא את המאמר על פי ציון מקום פרסומו.

 

המידע הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.