לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: פעילות גופנית יכולה למתן את השפעות האלכוהול ולהפחית תמותה מסרטן

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.


פעילות גופנית יכולה למתן את ההשפעות של שתיית אלכוהול ולהפחית תמותה ממחלות סרטן

מחקר חדש של כמה אוניברסיטאות באוסטרליה, נורבגיה וקנדה קבע כי פעילות גופנית יכולה למתן את הקשר בין אלכוהול ומחלת הסרטן ולהפחית תמותה כתוצאה משתיית אלכוהול. לצורך המחקר השתמשו החוקרים במידע מתוך סקרי בריאות נרחבים אשר נערכו בקרב האוכלוסייה הבריטית בשנים 2003-1994.

 

כל הנבדקים שהשתתפו בסקרים אלו התבקשו, בין היתר, למלא שאלון בנוגע לצריכת אלכוהול וכן שאלות בנוגע לופעילות גופנית שבועית. הפעילות גופנית הוערכה על ידי מדד MET  - מדד המשמש להערכת דרגת מאמץ (ככל שהפעילות הגופנית מאומצת יותר - מדדMET  גבוה יותר כך). במחקר השתתפו 36,370 גברים ונשים בגילאי 40 ומעלה. מתוכם, 5,307 משתתפים העידו כי אינם שותים אלכוהול, 9,756 העידו כי לא שתו אלכוהול שבוע ימים לפני מילוי השאלון, ועל כן סווגו ככאלו השותים אלכוהול מדי פעם; 462 איש העידו כי הם שותים בהתאם למנות האלכוהול השבועיות המומלצות בבריטניה - 14 יחידות בשבוע לנשים ו-21 יחידות בשבוע  לגברים (יחידה אחת= 25 מ"ל של אלכוהול). 4,845 משתתפים העידו על שתיית אלכוהול מעל הכמות המומלצת. החוקרים עקבו אחר המשתתפים עד שנת 2011. במשך תקופה זו נפטרו 5,735 משתתפים. ניתוחים סטטיסטיים נערכו על מנת להעריך את הקשר בין צריכת אלכוהול לבין תמותה מסרטן וסיבות אחרות; על מנת להימנע מהטיית התוצאות, נלקחו בחשבון נתונים כגון: גיל, תעסוקה, עישון, מחלות רקע וכד'.

 

מתוצאות המחקר עולה כי משתתפים אשר צרכו אלכוהול מעל לרמה השבועית המומלצת, נמצאו בסיכון של למעלה מ-50% לתמותה מסרטן, בהשוואה לאלו שאינם שותים כלל. משתתפים שהצהירו כי הם נוהגים לשתות אלכוהול מדי פעם, נמצאו בסיכון לתמותה מסרטן הגבוה ב-8% בלבד לעומת אלה שאינם שותים. בנוסף, התוצאות הראו כי הסיכון לתמותה מסרטן היה גבוה יותר בקרב המשתתפים שצרכו רמות גבוהות של אלכוהול, וביצעו פעילות גופנית מועטה (על פי מדד MET), לעומת המשתתפים שלא צרכו אלכוהול. כמו כן, נצפתה ירידה של 25% בסיכון לתמותה בקרב אנשים אשר ביצעו פעילות גופנית מעל 15 יחידות MET בשבוע (פעילות גופנית מואצת, כגון ריצה של 16 ק"מ בשעה) וצרכו אלכוהול מדי פעם. לסיכום, החוקרים מציינים כי לפעילות גופנית תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות, גם כאשר אורח החיים כולל מאפיינים בריאים פחות, כגון צריכת אלכוהול.

 

 

המחקר פורסם ב- British Journal of Sports Medicine  באוגוסט 2016

לחצו כאן לקישור לתקציר המחקר באנגלית

 

 

עלה לאתר: אוקטובר 2016

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא פעילות גופנית וסרטן   >>