|
|
שלום אני בן 24 בחשך 4 חודשים האחרונים פעם בכמה שבועות למשך 24-48 שעות תוקף אותי מין כאב בטן עם תחושה של נפיחות שמצריך אותי
לרוץ לשירותים הצואה נראת בין שילשול למשהו חסר צורה (היציאות תמיד רכות) כמו שאמרתי עובר ב24-48 שעות והיציאות חוזרות להיות תקינות ואז חוזר אחרי כמה שבועות בין 2-4
בדקתי עם אני רגיש ללמוצרי חלב או גלוטן ויצא שאני לא ובזמן האחרון שבוע אחרון התחלתי להרגיש חלשה מין חולשה כזאת שהגוף עייף כמו חוסר שיווי משקל לבית סחרחורת קלה אציין שאני תמיד הייתי אדם רזה שנא בין המשקל 44.5 ל47.5 במשך 4 שנים אך אתמול שמתי לב שירדתי ל43.7 האם זה מרמז על תהליך כל שהוא שקשור לסרטן המעי אין לי אף אחד במשפחה עם סרטן המעי תודה אני לחוץ מאוד כמה ק"ל (קילוגרם) זה נחשב לירידה משמעותית במשקל שטכן יכולה לרמוז על סרטן המעי |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אשתי אובחנה לפני כמה חודשים בסרטן קיבה גרורתי. מטופלת בכימותרפיה ועברה גם ניתוח "הייפק" לפני חודשיים. לפי הנתונים לאשתי צביעה חיובית ל PDL 1 (המשמעות, כי יש חלבון כזה שיכול אולי להגיש לאימונטרפיה כלומר תרופה ביולוגית).
התרופות המוצעות לטיפול הן Cyramza ו-Keytruda (או דומות להן) אשמח לשמוע על אנשים או קרובים שיש להם ניסיון בתרופות אלו, האם זה עזר לכם? היו תופעות לוואי חריגות? שיפר סיכויי החלמה או תוחלת ועוד?
תודה, ירון
|
|
|
| |
|
|
מעי גס 20/10/2020 בדיקת סימנים CEA הייתה ng/ml 15 היום התוצאה 3.92 ng/ml התחלתי טיפול folefox+victibix כרגע אחרי הטיפול השישי מה זאת אומרת התוצאה .בנוסף תוצאת CA19-9
9>
|
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב, אשמח לפענוח במילים פשוטות . כמו כן, מהם סיכויי ההחלמה מסרטן מסוג זה?
תודה מראש |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
הסרטן התגלה אצל ילדה בת 12 ואני מבקשת לקבל חוות דעת שניה ,אשמח להמלצות? |
|
|
| |
|
|
|
|
אבי סובל מסרטן רקטום, הוא אחרי טיפול בכימותרפיה במשך 4 חודשים, 5 קורסים של אוקסליפלטין+קסלודה ושבוע חופש - כל מחזור 3 שבועות.
לקראת המחזור האחרון התחילה לאבי נפיחות ברגליים, הוא הראה את הנפיחות לאונקולוגית שלו והיא אמרה שזה לא נורא.
מאז יש החמרה בנפיחות. (בצקות???)
הוא דיבר עם הרופא משפחה שלו והוא אמר לו לעשות בדיקות דם, שתן ולחץ דם וגם בדיקת אקודופלר של הלב.
מה את חושבת פרופ?
תודה על העזרה ובשורות טובות.
|
|
|
| |
|
|
|
|
הוא עבר הקרנה לפני 6-7 חודשים,
לא עבר ניתוח.
כרגע בספק אם יש מחלה פעילה.
הוא עבר טיפול כימו קרינתי אשר הוריד לו את הגידול מתחת ל - 0.4 סמ - לא נצפה ב PET -CT אלא אך ורק בבדיקת ביופסיות מהמקום של הגידול.
הופנה להמשך כימותרפיה למשך 4 חודשים וכרגע אנחנו שבועיים אחרי סוף הטיפול הכימותרפי.
עוד 10 ימים PETCT ולאחר מכן ביופסיות חוזרות ולראות מה קורה. |
|
|
| |
|
|
3 שבועות אחרי סגירת הסטומה יש לי תחושה של צורך דחוף להתרוקן אבל ללא תוצאות עשרות פעמים ביום נכנסת ויוצאת מהשירותים. מאוד מאוד מטריד!!! העצירות והשילשולים באים לסירוגין. בזמן עצירות האם צריך לקחת משהו כדי לזרז יציאות? או שברור שאחרי שלשול יש תמיד עצירות ואין להתייחס לזה? |
|
|
| |
|
|
שלום, עברתי לפני יומיים בדיקת גסטרוסקופיה והרופאה אמרה שהתוצאות מדאיגות ושלחה דגימה לביופסיה. רציתי לדעת אם לפני הממצאים המצב יש איזשהו סיכוי שזה יהיה שפיר. והאם לפי בדיקת הדם ניתן לדעת אם יש גרורות
יש לי פטסיטי עוד 10 ימים אבל רציתי בנתיים לדעת אם אפשר להירגע...
תודה מראש
בדיקת דם: ca19-9. תוצאה 538
cea תוצאה 4.75
|
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום
המראה בבדיקת הגסטרוסקופיה , נראה כגידול
רמת הסמן בדם 534 אף היא גבוהה
ומכוונת לקיום גידול. |
|
|
| |
|
|
תודה רבה על תשובתך המהירה. האם יש איזשהו סיכוי שהגידול שפיר או שזה בוודאות ממאיר? והאם לפי הנתונים הנל ניתן לדעת היכן בדיוק הגידול? הכוונה איפה בדיוק בקיבה: לבלב מעי וכו... והאם ניתן לדעת משהו לגבי אם יש גרורות? תודה רבה מראש |
|
|
| |
|
|
|
|
ברור שקבעתי פטסיטי ואונקולוג. אני לא מבין למה אתה מייאש אותי במקום לתת לי תקווה. יש אנשים שמתים מסרטן תוך חודשיים ויש אנשים שחיים איתו עוד המון שנים... כל מקרה לגופו |
|
|
| |
|
|
לא מעשן... וסוג דם לא a
תסמינים היו ירידה במשקל חוסר תיאבון וכאבים עזים בשעת אכילה.
אגב- איך ניתן להסיר את התמונה? |
|
|
| |
|
|
במקרה שגידול במעי הגס אצל ילדים מומלץ לנתח או טיפול כימי שקשה מאוד |
|
|
| |
|
|
דר' הוברט שלום,
אבי היקר בן 70 חולה אונקולוגי עם BRCA ,לצערי הרב לאחר שישה טיפולים של אברקסן וגמזר לא היתה תגובה והנגעים בכבד גדלו והמרקרים עלו בצורה דרסטית.מה אפשרויות הטיפול? האם אפשר לשלב במסגרת בית החולים טיפול תרופתי עם היפרתרמיה?
תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום
נהוג לטפל בגידולים עם מוטציה בBRCA בפלטינום
ולאחריו במעכב פארפ אולפאריב , אם היתה תגובה חיובית.
האם טופל בעבר בפלטינום? |
|
|
| |
|
|
טופל בfolforinox שמונה טיפולים והיתה תגובה טובה,לאחר מכן נכנס למחקר של ואולפריב וקיטרודה שהשפיע למשך כחמישה חודשים לאחר מכן קיבל קסולדה ואוקסליפלטין שהפסיקו להשפיע כעבור כארבעה חודשים ואז קיבל אברקסן וגמזר שלא השפיעו ועכשיו מטופל בגמזר וציספלטין .אבא מרגיש טוב,חיוני,ללא כאבים...האם את מכירה/ממליצה על מחקרים או טיפולים אפשריים?
תודה,בריאות ובשורות טובות. |
|
|
| |
|
|
שלום רב
אני בן 50 עשיתי צילום c.t ובהקשר למעי הגס נכתב לי :
1.אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטוניאלית, מזנטארלית או אגנית.
2. ללא ממצא פתולוגי גס בפיתולי מעי גס.
3.נגע לוצנטי בעל סמיכות של שומן באספקט אחורי של אילאום מימין-נגע שפיר.
בבקשה מה הפירוש של הנאמר ב סעיף 3. ? מה הכוונה באספקט אחורי. האם הכוונה בדפנה הפנימית או החיצונית?האם יש סיכוי שזה ייעלם מעצמו? האם סביר שזה הוא מקור הכאבים שיש לי במותניים?בהתחלה חשדתי שמדובר באבן בכליות אבל הבדיקה העלתה שאין אבנים(הייתה לי אבן קטנה בכליה שיצאה בשתן לפני כ 12 שנה ואני מכיר את הכאב) אבל הכאב נמשך ומרכזו כ 5-10 ס"מ מתחת לכליות. רופא המשפחה ראה את התוצאות ושלח אותי הביתה!!! |
|
|
| |
|
|
תודה על ההתייחסות Dexter.
אצלי במעי הגס מימין כלומר במעי העולה למרות שאני חש את הכאב גם בצד שמאל ונראה לי זה הוא המעי היורד.
השאלה העיקרית שלי האם הכוונה לפי מכתב הרופא מאבחן ה CT האם בדפנות הפנימיות של המעי או על הדפנה החיצונית? אשמח גם לשמוע האם ניקוי המעי הגס או אמצעי אחר לא כירורגי מאפשר להפתר ממנו?
אשמח להתייחסות.
|
|
|
| |
|
|
אילאום זה החלק האחרון במעי הדק ולא המעי הגס. והוא אחראי בין היתר על ספיגת b12. ואכן בדיקות הדם שלי מראות מזה 15 שנה חוסר בויטמין זה. אני בעל נטייה לצמחוניות ואוכל מעט בשר מתוך בחירה ולכן קיבלתי את הנתון של חוסר בויטמין שהוא תוצאה של התזונה.
|
|
|
| |
|
|
בבדיקה נתגלה קו z לא סדיר ולשטנית לא ברורה .נלקחה ביופסיה. גם אודם בקיבה.נלקחה ביופסיה.ב2018 היה סרטן מעי גס טפט לפני חודשיים היה תקין. בעבר היתה דלקת בנושא. האם חשש לסרטן? |
|
|
| |
|
|
שלום. לפני שנה עברתי ניתוח לכריתת סיגמואיד, רמות cea היו 20 ולאחר הניתוח צנחו. הגידול נמצא במצב שחדר את כל שכבות המעי ואת מחזור הדם . עברתי כינותרפיה מניעתית והיום שנה אחרי רמות cea שוב 20.
לא נמצאו לכך ביטויים בהדמיות של בטן חזה אגן.
1.האם רמות אלו בהכרח מעידות על מחלה גרורתית?
2. מכיוון שידוע שהנל פרץ את מחזור הדם- האם קיימת אפשרות לגידול/גרורה במקום אחר בגוף ? בראש? בגרון? בגפיים? בעמ"ש? בפה?
3. איך ניתן לדעת אם יש התהוות של תהליך סרטני בעצמות/מפרקים?
תודה על תשובתכם
|
|
|
| |
|
|
שלום
יש חשד שהמחלה חזרה לא ניתן לומר היכן
ולכן יש לסרוק את כל הגוף
בבדיקה CT או PET |
|
|
| |
|
|
אני אחרי סגירת סטומה , הרוב מתלוננים על שלשולים ואילו אצלי יש עצירות (טנזמוס) .
מה ניתן לעשות? |
|
|
| |
|
|
היי נאטו,
אנחנו כמעט באותה סירה, אפשר בבקשה לקבל ממך קצת פרטים לגבי הסטומה?
*לא רופא*
תודה וערב טוב, סליחה על ההפרעה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, איזה פרטים אתה מעוניין לקבל ממני?
עברתי סגירת סטומה ויש לי עצירות / טנזמוס.
מה קורה אצלך? |
|
|
| |
|
|
איזה סרטן היה לך? רקטום/מעי הגס?
כמה ס"מ של מעי/רקטום הורידו לך בניתוח?
אם זה ניתוח רקטום - כמה רקטום נשאר?
תוך כמה זמן מהרגע ששמו לך את הסטומה סגרו לך אותה?
מצטער אם חפרתי,
ולשאלתך יש סיכוי שאבי יהיה צריך לעשות ניתוח כריתה + סטומה + סגירת סטומה אחרי 2-3 חודשים. |
|
|
| |
|
|
כן. היה לי גידול סרטני צמוד לרקטום והורידו אותו. אני יודעת שהגידול היה בגודל של 7 ס"מ. שמו לי סטומה למשך 4 וחצי חודשים , ועכשיו כאמור אני אחרי הניתוח השני - סגירת סטומה. מאחלת בריאות איתנה לאביך. אגב, באיזה בי"ח ומי המנתח שלכם?
|
|
|
| |
|
|
היי נאטו, עזרת לי מאוד ואני מאוד מודה לך על כך, לא מובן מאיליו כמובן.
אתה יודע במקרה כמה ס"מ של רקטום נשאר אחרי הכריתה ?
(כולל סגירת סטומה)
כמה בס"מ?
שוב, מודה לך מאוד. |
|
|
| |
|
|
אני לא בטוחה, אבל אם אינני טועה הרקטום נשאר כפי שהיה, רק את הגידול הצמוד לו הסירו. מאחלת לך ביראות תקינה!
|
|
|
| |
|
|
|
|
אני מבינה שהגידול אצלי באמת היה סמוך לרקטום אבל הוא היה על גבעול, האם זה הכרחי להוריד חלק ניכר מהרקטום, אם כך היו אמורים להשאיר לי סטומה לכל החיים, לא? |
|
|
| |
|
|
שלום,
אובחן לאמא שלי גידול ברקטום עם גרורות בכבד ובעצמות. הוצע להתחיל בטיפולים כימותרפיים . אמא שלי מעוניינת לחפש אלטרנטיבות לטיפול, אשמח לשמוע על טיפולים חדשניים, מומחים בתחום או כל דבר אחר שיכול להוות תחליף לניסיון. תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום
האם יש טיפול כשלהו לסרטן דרכי מרה תוך כבדי ( זנב כבד) עם גרורות רבות לעצמות? הגידול גדול בסביבות 10 ס"מ עם פיזור נוסף פנימי בכבד |
|
|
| |
|
|
סבלה מהמחלה שנה בדיוק.
עשתה את כל הטיפולים המקובלים,שהיו כמו כוסות רוח.
מצטערת שאני כותבת,גם אם זה קשה לשמוע, המצב שאת מתארת מתקדם מאוד מאוד.הטיפולים ב100 אחוז לא יעזרו.רק אהבה,קבלה,השלמה ,חיבוקים,להיות ביחד. זה יועיל.
בברירכת בריאות שלמה,והלוואי שאני טועה. |
|
|
| |
|
|
שלום
הטיפול המקובל הוא כימוטרפיה אבל חשוב לציין שיש עכשיו בארץ 2 מחקרים בינלאומיים
הראשון נותן כימטרפיה עם אימונותרפיה קיטרודה.
השני בודק את הפרופיל המולקולרי של הגידול ואם יש שינוי בFGFR
בודק שילוב של פאמיגטיניב שהיא תרופה ביולוגית מכוונת מטרה עם הכימוטרפיה |
|
|
| |
|
|
שלום,
אמא שלי התבשרה שיש לה גידל סרטני במעי הגס.
איפה ניתן לקבל מידע איך ניגשים לניתוח? הבנתי שיש שתי דרכים להוצאת הגידול, כריתה או צריבה. מה מומלץ האם מישהו יכול לייעץ לנו? הבנתי גם שיש דחיפות למועד הניתוח איך אדע איפה לנתח ועל ידי איזה רופא? האם היא צריכה ביטוח פרטי כדי לתאם תור לניתוח עוד השבוע או שאפשר גם בבתי ולים ציבוריים? אודה על כל מידע ואשמח לשמוע מניסיונכם. |
|
|
| |
|
|
שלום
הטיפול היחיד לסרטן מעי גס הוא כריתה.
זו יכולה להתבצע בפתיחת הבטן או בשיטה הלפרוסקופית.
החריג היחיד הוא כאשר מתפתח גידול בחלק עליון של פוליפ בעל גבעול
ואז הגסטרואנטרולוג כורת אותו במהלך הקולונוסקופיה.
יש לקבוע תור לפגישה עם כירורג שתחום התמחותו הוא גידולים במעי.
|
|
|
| |
|
|
|
|
אם יש ביטוח רפואי פרטי- מקופת החולים או חברת ביטוח , בהחלט ,כדאי לדעתי
לבדוק אילו זכויות / שירותים הוא מעניק, ולנצל אותם.
.ישנם ביטוחים שמאפשרים לבחור רופא מנתח ואו לעבור את הניתוח בבית חולים פרטי
|
|
|
| |
|
|
|
|
היי פרופסור,
אבא שלי בטיפול כימותרפי מחזור 5 מתוך 5 ואחרון.
אוקסליפלטין וקפצטיאבין.
לפני 5 ימים התחיל לו דימום בצואה.
הדימום בצבע אדום , ללא שילשולים ללא עצירות וללא כאבים כלל וללא חום.
הוא דיבר עם האונקולוגית שלו והיא אמרה לו לחכות קצת.
הוא חיכה עד היום והוא התקשר אליה שוב ואמרה לו שימתין כמה ימים או שיגש למיון.
מה זה יכול להיות פרופסור? |
|
|
| |
|
|
שלום
עלול להיות דמם מטחורים , אשר בדרך כלל לא מדאיג וחולף לבד
או דמם מבעיה יותר משמעותית במערכת העיכול.
רק בדיקה של רופא תוכל להבדיל בין שני המצבים. |
|
|
| |
|
|
שלום
אבי בן 71 אובחן עם אדנוקרצינומה בושט-קיבה בחודשים האחרונים.
רופא המשפחה הפנה אותי (בן 45) לגסטרולוג שממליץ לי לבצע בדיקת גסטרוסקופיה לאור מחלת אבי, למרות שהדגיש כי הסיכוי לקשר תורשתי נמוך בסוג סרטן זה.
האם הבדיקה אכן נדרשת לדעתך לאור הנ"ל? |
|
|
| |
|
|
שלום
בדרך כלל לא תורשתי
מציעה יעוץ גנטי מסודר עם המלצות מסודרות למשפחה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב. שואל בשביל חולת קרוהן בת 55
בבדיקת דם עמילאז 125 כאשר הרף העליון הוא 100
ליפאז 75 כאשר הרף העליון הוא 65
אציין כי לפני שנה וחצי הערכים היו נמוכים בהרבה:
עמילאז היה 74
וליפאז היה 24
האם מדובר במצב מסוכן? האם זה יכול להיות כתוצאה מסרטן?
מה השלבים הבאים בבירור?
תודה מראש! |
|
|
| |
|
|
היי, בהמשך אציין כי נעשה ct פרוטוקול לבלב שיצא תקין.
האם יש טעם בEUS? תודה |
|
|
| |