לתרומה
חפש
מידע לאנשי מקצוע
מידע מקצועי

הנחיות ASCO בנוגע להתייחסות לחולים אונקולוגים בעידן וירוס הקורונה

עוד בנושא

לחצו כאן להנחיות ASCO בנוגע להתייחסות לחולים אונקולוגים בעידן וירוס הקורונה

מעודכן ל- 12/3/20



המלצות האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה

הדינמיקה של "משבר הקורונה" בארץ ובעולם מעלה שאלות גם בנושא הטיפול בחולים האונקולוגיים. מתוך איסוף המלצות של גופים אונקולוגים גדולים (ארה"ב, אירופה) והמלצות משרד הבריאות ניתן לסכם את הנקודות הבאות, שיכולות לעזור בקבלת ההחלטות בכל מכון ומרפאה אונקולוגית:

  1. חולים במחלת סרטן פעילה בדומה לחולים במחלות כרוניות אחרות נמצאים בסיכון מוגבר יותר להופעת סיבוכים כתוצאה מהוירוס ולתמותה.
  2. אין מידע לגבי סוג טיפול אונקולוגי ספציפי וסיכון מוגבר יותר להידבקות בוירוס ולסיבוכים כתוצאה מכך ולכן אין כרגע שום המלצה מבוססת ספרות לגבי שינויים כלשהם בטיפול האונקולוגי המתוכנן לחולים.
  3. נכון להיום, יש לתת עדיפות למתן הטיפול הסדיר על פני החשש מהידבקות בנגיף.
  4. מציאת הפתרונות למתן הטיפולים בחללים של "טיפולי היום" כך שישמרו מרווחים נאותים בין החולים ותשמר ההגבלה של 10 אנשים בחלל מוגדר - הינה תלוית מכון כיוון שיש הרבה שיקולים של כוח אדם וצורת החלל. בכל מקרה פתרון של ריווח שעות הפעילות גם לאחה"צ ועל ידי כך צמצום כמות הצוות והחולים בכל משמרת הגיוני ויש להגיע להבנות כאלו עם ההנהלה של כל בי"ח אם נדרש.
  5. קיים הגיון רב לצמצם את הפעילות של מרפאות המעקב ובעיקר אלו ארוכות הטווח. צורת הביצוע - של דחייה של התורים או מעבר על תוצאות בדיקות הדמיה והתייחסות בהתאם - כולן אפשריות ונתונות להחלטת הצוות בכל בי"ח.
  6. יש להפנות חולים המפתחים תסמינים נשימתיים או חום למלר"ד ולמנוע מחולים אלו להיכנס למרחב של טיפולי היום - לקבלת טיפול סימפטומטי וברור כפי שהיה בעבר.
  7. אנשים אלו (סעיף 6) הנמצאים בתקופת הטיפולים שלהם, יכולים להיות עם נויטרופניה ולהיות בסיכון מוגבר להידבקות, כאשר יעברו אבחון יעודי לקורונה בחללים שהוקצו לכך. מומלץ ליצור מסלול יעודי עבור חולים אלו בשיתוף יחידת הזיהומים בכל בית חולים.