שלום ד"ר ליבוביץ,
את יכולה בבקשה להסביר כיצד מתבצעת הטכניקה החדשנית הזאת? לעיניים הלא מקצועיות שלי זה נראה כמו בשורה גדולה.
שלום רעות,
אכן, מצאת מאמר מעניין שבו החוקרים מתארים טכניקה להובלת כמותרפיה במינון גבוה ישירות לגידול , מבלי לגרום לריכוזיים גבוהים ממנה בדם, וזאת על ידי הכנסתה ל'חלקיקים עטופי ממברנה' קטנים, אשר יגיעו לתאי גידול ורק שם - בעקבות חשיפה לקרינה מסוג מסוים - יפרקו את המטען ה'רעיל' שלהם. עד כמה שחיפשתי בכתבה, לא מצאתי הפנייה למחקר המקורי עצמו (או אפילו לא את שם העיתון בו הוא פורסם), ולכן איני יכולה לספק לך פרטים נוספים.
יש לזכור , עם זאת, כי אחת הבעיות הקשות בטיפול בסרטן הוא לא ההתמודדות עם הגוש הראשוני עצמו (שניתן לעיתים רבות לטפל בו ממילא בניתוח או בקרינה), אלא דווקא עם המחלה המיקרו-גרורתית, זו שנמצאת בכלי הדם והלימפה, זו שלא ניתן 'לראות' אותה באמצעי ההדמייה אך היא זו שיכולה לגרום לזריעה מחודשת של גרורות. להבנתי, הטכניקה החדשה שמפורטת בכתבה לא נותנת מענה לאותן 'מיקרו-גרורות' אלא רק לגידולים קיימים, לכן לא ברור לי כיצד - גם אם תעבוד בצורה אופטימלית - השיטה תוכל להוביל לריפוי.
דבר אחרון - יש לזכור שלמרבה הצער, ריפוי סרטן בעכברים הוא תמיד קל בהרבה מריפוי סרטן באנשים.
בברכת מועדים לשמחה, ואיחולי בריאות,
ד"ר רעיה ליבוביץ
שלום רב,
האם חצבת עשויה למגר סרטן?
אשמח להתייחסותך.
תודה וחג פסח שמח.
אין שום קשר בין החלמה מחצבת למיגור סרטן.
הידבקות בחצבת מסכנת מאד חולי סרטן, ולכן יש להקפיד לחסן את כל הילדים לפי תכנית החיסונים, ובמידה וחלילה ישנה חשיפה לחולה חצבת, יש לפנות בדחיפות לרופא המטפל ולפעול בהתאם להנחיות.
בריאות שלמה, וחג פסח שמח,
לבקשתך אבהיר קצת על האפשרות להשתמש בירוסים לטיפול בסרטן -'וירותרפיה':
וירוסים הם אורגניזמים קטנים המכילים בסך הכל DNA או RNA , כמה חלבונים ומעטפת, שיכולים להיכנס לתוך תאי הגוף ולהשתכפל שם. לאור זאת, ועם התפחות הטכניקות של הביולוגיה המולקולרית במהלך המאה ה-20, עלה הרעיון להנדס מחדש וירוסים קיימים כך שיוכלו להיכנס לתאי סרטן, לגרום בהם לנזק, להשתכפל ולהדביק תאי סרטן נוספים, וכו' וכו'. אבל כמובן, על מנת שזה יתאפשר, ראשית יש 'לפרוק' את הוירוסים מהיכולת שלהם לגרום לנזק תאי. במילים אחרות, הוירוסים בהם מנסים להשתמש נגד סרטן הם לא הוירוסים המקוריים דוגמת וירוס החצבת, וירוס הפוליו, או וירוס אבעבועות הרוח, אלא וירוסים מהונדסים, שדומים רק בקצת למקוריים.
כך גם בכתבה שהפנית אליה, לא מדובר על וירוס החצבת המקורי, אלא על זן מוחלש של וירוס חצבת המשמש לחיסון, שאף אותו שינו בצורה משמעותית על מנת לנטרל אותו מכל יכולת לגרום לנזק משמעותי.
אסור בתכלית האיסור לקרוא כתבות כאלו כאומרות שהדבקה בוירוס יכולה לרפא מסרטן. כפי שכתבת קודם, הדבקה בוירוס החצבת מסוכנת לכל אחד, לא כל שכן לחולי סרטן, שמערכת החיסון שלהם מוחלשת.
מקווה שעניתי לשאלותייך.
חג שמח,
האם הם מתנגשים ?
הרי הקיטרודה משפעלת את מערכת החיסון ואילו הסטרואידים מדכאים אותה.
שאלתי האם יתכן שתופעת לוואי של גרד ופריחה היא אקוטית בגלל השילוב בין סטרואידים וקיטרודה ?
שלום,
טיפולים אימונותרפיים, דוגמת קיטרודה, משפעלים את מערכת החיסון כנגד הסרטן, ואילו לסטרואידים - דוגמת פרדניזון, דקסמתזון - ישנה פעילות 'מדכאת-חיסון', ולכן תמיד עולה החשש שמא שימוש בסטרואידים - שניתן לעיתים על מנת לטיפל בתופעות לוואי - פוגם גם ביעילות הטפיול האימונותרפי. עד כמה שבדקו והסתכלו, אין כיום עדויות שמתן סטרואידים במהלך טיפול אימונותרפי פוגע ביעילות הטיפול, ולכן היום אנחנו לא מהססים ורושמים סטרואידים כ אימת שיש צורך.
לגבי הופעת גרד ופרחה - שני אלו הם תופעת לוואי נפוצה מאד של הטיפולים האימונותרפיים, ולא של השילוב בין הטיפולים האימונותרפיים לבין הסטרואידים. נהפוך הוא - במצבים של פריחה קשה, אין מנוס אלא מלתת סטרואידים לפריחה עצמה.
איחולי בריאות,
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון להורים המתמודדים עם מחלת הסרטן של בנם/בתם בנושא רפואה משלימה ומשולבת שיערך ביום רביעי, 3/4/19 במטה האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים.
יום העיון הינו לא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים ולרישום:
https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=12285
האגודה למלחמה בסרטן וביה"ח אסותא אשדוד מזמינים ליום עיון לחולים ולמחלימים בנושא סרטן המעי הגס שיתקיים ביום חמישי, 28.3.19 בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ע"ש סמסון, באולם "ים", בניין ההנהלה.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=12320
3/2016 ניתוח ענק להסרת הגוש מבית החזה יחד עם ריאה ימין בשלמותה, הגוש הוצא בשוליים נקיים מטופל של פרופ' מרימסקי עופר מבית החולים איכילוב, לפני הניתוח עברתי סדרה גדולה של כימו אייפוספמיד ואדריאמיצין 6 קורסים במקביל גם הקרנות לחזה...
מבקש לדעת מה סכויי הישנות המחלה?
חשוב לציין שהיום אני במעקב בכל חצי שנה ועד היום אני נקי מהמחלה!
בוקר טוב,
אין מטרת הפורום הזה לתת יעוץ פרטני , וממילא אין מספיק פרטים על מנת לענות לגופו של עניין. הדבר החשוב ביותר הוא, כפי שציינת, להמשיך במעקב מסודר אצל האונקולוג ולבצע את בדיקות המעקב בהתאם להנחיותיו.
אין ספק שהעובדה שעד עתה לא היתה חזרה של הגידול היא מעודדת.
אני מאחלת לך המשך בריאות,
איפה ניתן לבצע את בדיקת הדם החדשה והאם היא מהימנה?
קראתי את הקישור- מדובר על מכשיר ביו-פיזיקלי זערורי, אשר אמור לאתר חלקיקים קטנטנים בדם המכונים 'אקסוזומים', אשר מופרשים מכל התאים בגוף, בכללם תאי סרטן. מחקר האקסוזומים עדיים בחיתוליו - עוד לא ברור מתי הם מופרשים, מה הם מכילים ומה הם יכולים ללמד אותנו. לפיכך, כמו שקורה פעמים רבות, המאמר הזה מתאר משהו שרחוק מאד מיישום שגרתי (רוטיני) לצורך אבחון.וזאת מבי להמעיט בחשיבותו , כמובן.
אולי מן הראוי להוסיף כאן מילה על עיתונות מאוזנת - אני חושבת שישנה חשיבות רבה לפרסום מאוזן בעיתונות. אני מבינה את הרצון 'לתפוס כותרת', וגם את הרצון לספק תקווה לחולי סרטן, אך בפועל כתבות מהסוג הזה יוצרות יותר נזק מתועלת, שכן הן מייצרות 'תקוות שווא', שלאחריה מגיעה, בהכרח, אכזבה.
אכן, מוצעות היום בשוק מספר שיטות המנסות להתאים טיפולים לסרטן על-יד לקיחת דוגמה ביולוגית כלשהי מהגידול - תאי סרטן המופקים מהגידול, למשל, או חתיכות מהגידול עצמו - וחשיפתם לתרופות בצלחת פלסטיק, על מנת לראות אם מתבצע הרג. ישנן אפילו חברות שמשתילות את רקמת הגידול (שהוצאה מהחולה) בחיות מעבדה ומנסה לתת את הטיפולים השונים לחיות עצמן.
כמובן - הרעיון מפתה, שהרי זהו לכאורה 'המבחן האולטימטיבי'. אבל יש לזכור שעדיין ישנו מרחק רב בין פעילות תרופה על תאי סרטן או על גידול בצלחת פלסטיק, לבין האופן שבו היא עובדת בגוף. למשל - על התרופה להיכנס לדם, להגיע לגידול ולבצע שם את פעולתה. או למשל - במידה ומדובר על טיפולים אימונותרפיים, יש לזכור כי לא ניתן לשחזר את פעילות מערכת החיסון מחוץ לגוף. לפיכך כל השיטות הללו נחשבות עדיין מחקריות, ואף אחד מהן עדיין לא הוכחה כמסייעת לבחירת טיפול.
במידה וישנו ניסוי קליני שבודק את השימוש בשיטות אלו בקביעת טיפול - אני ממליצה לשקול להשתתף בו. במידה ומדובר על מימון עצמי של בדיקות כאלו - אני מציעה להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. בדרך כלל העלוות של בדיקות אלו היא רבה.
השאלה שלך מחזירה אותנו מאה שנה אחורה, אל הכירורג האמריקאי קולי, שניסה לרפא סרטן באמצעות הזרקת 'חיסון' שכלל חלקיקי חלקיקים (המכונים 'טוקסינים'). באותם הימים פורסם מקרה שבו לכאורה איש צעיר גם גוש סרטני בטני גדול החלים מסרטן לאחר הזרקת 'טוקסין של קולי', ומאותו רגע- ועד לאמצע המאה ה-20 - ההזרקות האלו ניתנו בגלוי או באופן סמוי. מדוע אני כותבת לכאורה? כי ברור היום לכל הקהילה המדעית שלא היו דברים מעולם, ולא ניתן לרפא סרטן באמצעות טוקסינים של קולי. אכן - טיפול זה נאסר לשימוש ב- 1953, אבל הרעיון שניתן 'להפעיל את מערכת החיסון כנגד הסרטן' המשיך וליווה את ההיסטוריה של הרפואה עד ימינו אנו.
ואכן, בעשר השנים האחרונות אנו עדים להתפתחות של גישה טיפולית חדשה המכונה 'אימונותרפיה', שבמסגרתה אכן מצליחים להפעיל את מערכת החיסון כנגד הסרטן. לא בכדי הוקדש פרס הנובל השנה לשני מדענים שתגליותיהם הביאו להתפחויות אלו. בשנים הקרובות נראה עוד ועוד התפתחויות חיוביות בתחום מסעיר זה.
אולם - הטוקסינים של קולי לא יכולים לסייע בטיפול בסרטן, ואין שום מקום לשימוש בהם, בשום הקשר שהוא!
מכיוון שזהו אינו התחום שלי, להלן תשובתו של ד"ר אוהב בנימיני, המטו-אונקולוג בכיר מהמכון המטולוגי ב'שיבא':
מוטציה ב MYD88 קיימת במעל 95% מהמקרים ב WM ומוטציה ב CXCR4 קיימת ב כ 40%.
למטופלים עם מוטציה ב CXCR4 יש יותר עמידויות לטיפול כולל לטיפול באיברוטיניב, אך הבדיקה אינה סטנדרטית ולא מקובל לבדוק באופן רוטיני.
בברכה ובאיחולי בריאות,