|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
בלוטת מגן:
איסטמוס- ברוחה 0.2 סמ, מרקמו הומוגני
אונה ימנית- בגודל 1.5*1.2, אינה מוגדלת, מרקמה הומגני
אונה שמאלית- בגודל 1.5*1.2 אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד
הודגם קשר רקמתי בגודל 0.8*0.7
בלוטות רוק תת לסתיות:
מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 2.0 בעלת מראה שמור
משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.9 בעלת מראה שמור
בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקין
לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות.לימפה בגודל עד 0.5 בעלות מראה שמור.
לסיכום: קשר באונה שמאלית כמתואר 3TIRADS
אשמח לתשובה |
|
|
| |
|
|
בלוטת לימפה מאחורי האוזן חלק תחתון צד שמאל- התנפחה ולא ירדה כבר שלושה שבועות מורגשת במישוש ונראית לעין. לא מאוד קשה, ולא זזה. בבדיקת א.א.ג. לא בדק כלום שלח לאולטראסאונד. להלן התוצאות: "בלוטת תריס קטנה מאוד, לא הודגמו ממצאים פוקליים ודאיים. בצוואר שמאלי משולש קדמי הודגמה בלוטת לימפה בודדת בגודל 10*4 מ''מ. מאחורי האוזן השמאלית הודגמה בלוטה נוספת בגודל 10*5 מ''מ עם הסננה קלה של שומן תת-עורי סביבה. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לא הודגמו בלוטת פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס ללא ממצא. הרופא שלח אותי הביתה ואמר שהכל תקין.
מאתמול צילום רנטגן חזה ובטן- שניהם תקינים. ספירת דם, אמרו תקינה לגמרי אבל ראיתי שיש עליה במונוציטים abs- 1.6. רופא משפחה טוען שאולי זה לא לימפה אלא מבנה שקיים על העצם ואמר שממה שהוא מרגיש הוא לא דואג. אני כן מאוד מאוד בחרדה שמשהו רע מתחולל אצלי... אני מבינה שיש גודל של בלוטות שנחשב תקין, אבל ההתנפחות הזו אצלי - לא היתה, ולכן מבחינתי היא אינה תקינה בהשוואה לעצמי. מה ההמלצות במצב זה? והאם הבדיקות שעשיתי שוללות כל מיני דברים מפחידים?... |
|
|
| |
|
|
שכחתי לציין שאני בת 40, עם תת-פעילות בלוטת תריס מגיל 15. |
|
|
| |
|
|
אריאלה שלום,
ככל הנראה מדובר בבלוטת לימפה אשר יושבת ע"ג העצם ולכן בולטת יותר מהרגיל. המראה בUS שפיר.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מזה מספר ימים סובלת מפצע הנמצא בצידו הימני של הלשון. הכאב לעתים מקרין לאוזן ולעיתים אף לגרון בעת הבליעה.
ברקע: בת 30, סובלת מהישנות של דלקות חניכיים, ליקויים דנטליים שונים וחרדות. (מטופלת)
לפני מספר חודשים סבלתי מפטרייה בלשון עקב שימוש ממושך באנטיביוטיקה לאחר ניתוח גינקולוגי. כמו גם, סבלתי מפטרייה בנרתיק תקופה די ממושכת למרות הטיפול.
אני חרדה מאוד שמא מדובר בגידול סרטני. מצרפת תמונה אם היא שווה משהו. אשמח להרגעה ולהכוונה. שנתי נודדת ואני עוסקת בנושא יום וליל.
תודה רבה |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום רב,
אם הכיב בלשון אינו נרפא בטווח של מספר ימים ( עד שבוע) , יש ךלפנות לבדיקת רופא א.א.ג- מנתח ראש וצוואר
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
עברתי כריתת בלוטת התריס עם כמה בלוטות לימפה לפני 7 שנים, מאז אני במעקב אנדוקרינולוגי.
לפפני כשנתיים החלה עלייה של הנוגדנים (AB), עד 105 לאחרונה.
בדיקות PET CT וגם BONE SCAN היו שליליות.
מה יכולה להיות הסיבה לעליית ערך הנוגדנים? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מאחר ובדיקות ההדמיה תקינות, בשלב זה צריך מעקב בלבד.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום רב לפני שבועיים עשיתי לעצמי מסאז ונרגשתי גולה בצוואר. לא רואים אותה על העור רק עם חופרים. היא כמו כדןר רך כזה שזז עם העור. האם זה יכול להיות גידול סרטני? אני בת 38 לא מעשנת. תודה. |
|
|
| |
|
|
רינת שלום,
"גולה" בצוואר יכולה להיות בלוטת לימפה מוגדלת, והיא יכולה להופיע במספר מצבים, בראש ובראשונה כתוצאה מדקלת כלשהיא, לעיתים בפה, בלוע וגם בעור.
כדאי מאוד להבדק ע"י רופא א.א.ג -מנתח ראש וצוואר על מנת להעריך הן את מיקום הגוש והן את גודלו, והן ממצאים אחרים שיכולים להסביר אותו. במהשך ניתן לבצע בדיקת US צוואר על מנת להעריך שוב במה מדובר.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום לך דוקטור שמי ירין בחור צעיר בן 20 שכבר מזה שנה וחצי סובל מבלוטות לימפה בגוף וחושד שיש לי סרטן כבר שנה וחצי ושהכל אבוד
אסביר את הכל מההתחלה
לפני שנה וחצי גיליתי בלוטה בבית שחי לא ייחסתי חשיבות היא הייתה ממש קטנה.
ואז גדלו 2 בלוטות נמושות סבמנדיבולרי משמאל ובמרכז הלסת,2 בלוטות לימפה במפשעות שהיו קטנות באותו תקופה ועכשיו בגודל של סוללה.
מפה נשלחתי לצילום CT שהדגים noudels(נודלים קטנים) בריאות. הרופאים אמרו שהכל טוב ולבוא למעקב ושהבלוטות ככה בגלל שאני רזה מאוד(היה לפני שנה וחודשיים)
אומר על עצמי שאני היפוכונדר ברמה קשה אז כל דבר קטן ישר מלחיץ אותי אבל החודשיים האחרונים היו סיוט. התנפחו 2 בלוטות חדשות אחת מאחורי האוזן לכיוון הצוואר ועוד אחת שנקראת "occipital "
הבלוטה occipital שבעורף גדלה וגדלה והתקבעה ושאני נוגע האיזור כואב. ואני מרגיש אותה וכל האזור נפוח ועד היום שום בלוטה שגדלה לי לא נעלמה.
אני לא יודע מה לעשות אני מפחד שאיחרתי תמועד ושמאוחר מידי
אני כלכך מפחד ללכת להמטולוג אני חושב שהסיכוים שיש לי סרטן גבוהים מאוד ושחיכיתי מלא זמן אני כל היום חושב רק על זה ומת מפחד ללכת לרופא
אפשר אולי עצה מאחד הרופאים פה האם יש סיכוי שהממצאים שתיארתי יכולים להיות גם כלום ואיזה משהו שיעבור? אני מרגיש אבוד חושב רק על מוות וסרטן |
|
|
| |
|
|
ירין שלום,
הפורום אינו מחליף בדיקת רופא.
צריך לפנות לרופא ולבצע בדיקות US של בלוטות הלימפה המוגדלות. בדיקת US יכולה להבדיל היטב בין בלוטות מודלקות לבלוטות אחרות.
|
|
|
| |
|
|
אני במעקב אונקולוגי לאחר שלפני שנתיים עברתי כריתת לסת ימנית עליונה ודיסקציה צווארית שהיתה תקינה.בבדיקת פת לפני שבועיים נראתה קליטה בבלוטת התריס שלא נראתה בפת שנעשה שנה וחצי לפני זה.אבל לפני8 חודשים נלקחה ביופסיה מהבלוטה שהראתה שזה תקין .בתשובת פת רשוםצשיתכן וזה תקין..מה הסיכוי שזה סרטנע? האם יכולה להיות 1ליטה וזה לא סרטן? בת 44 תודה |
|
|
| |
|
|
שהקליטה אונה השמאלית שאני במעקבים עליה בגלל שגודלה 1 סמ אבל גבולותיה סדירים והביופסיה ממנה שנלקחה פעמיים שפירה .ביופסיה אחרונה לפני 8 חודשים .קראתי שבלוטת מגן קולטות בפת כי הן איבר שמעביר סוכר...ובתשובת הפת רשום שאין עדות לממאירות ושיתכן וזה שפיר לאור הביופסיה שנלקחה..אני בלחץ וחרדה..האם לדעתך זה סרטני והאם יש דרך נוספת לבדוק ..התור שלי לאונקולוג עוד שבועיים ..תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
כדאי מאוד לחזור על בדיקת US של בלוטת התריס. US היא הבדיקה המדוייקת ביותר לאפיין באיזה גוש מדובר- שפיר או ממאיר.
רפואה שלמה
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
|
|
לי,
כפי שכתבתי קודם, צריך לחזור על בדיקת US של בלוטת התריס ולהעריך מחדש את האזור הקולט. בהתאם לממצאים להחליט אם יש צורך בניקור חוזר.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
עשיתי אולטראסאונד אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית והוא התרשם שזה תקין ושפיר רשם אונה ימנית ואינסמוס תקינים.מתחת חאונה ימנית קשרית 6 ממ עם סינוס אקוגיני ככל הנראה בלוטת לימפה קטנה.באונה שמאלית הודגמו 3 קשריות אקוגיניות רוחביות .הגדולה בקוטר 2.2 סמ עם קרסטלים בתוכה וחללים ציסטים זעירים ועם הפרמיה בעיקר מסביב .הקטנה 4 ממ לא הודגמו בלוטות לימפה חשודות .קשריות כמתואר ככל הנראה שפירות ללא שינוי מבדיקה שערכתי לנבדקת מאוג 2019 .ממליץ ביקורות עוד חצי שנה..אפשר להרגע? לפני האולטראסאונד הלכתי לפרופ אאג שאמר לי לנתח ולהוריד את הבלוטה ואמר שהוא עושה זאת בביח פרטי אמר שזה 30.40 אחוז סיכוי לממאיר.אני די בלחץ אבל הרדיוחוג אמר שזה נראה לו תקין ושפיר ושאני יכולה להרגע..מה דעתך? |
|
|
| |
|
|
בספטמבר 2019 עברתי כריתה מלאה עקב קרצינומה פפילארית. באוקטובר 2020 עברתי טיפול ביוד 100 מיליקירי. ההשהייה בטיפול בגלל הריון.
בתוצאות מיפוי היוד: "מודגם מוקד קליטת החומר בצוואר תחתון – יתכן שארית הבלוטה."
מה פירוש התוצאות? |
|
|
| |
|
|
סמדר שלום,
במיפוי שנעשה לאחר טיפול ביוד, אפשר לראות שארית בלוטה או גידול. יחד עם זאת, היוד מטפל בשאריות אלה ולכן בשלב ראשון אין כל מקום להתערבות , יש צורך במעקב בלבד.
מספר חודשים לאחר הטיפול ביוד אפשר לעשות בדיקת US ולוודא האם אכן עדיין קיימת שארית בלוטה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
דק' שלום,
לפני כמה שנים עברתי ניתוח להוצאת גידול מאחד הסינוסים המקסילרים. לאחר מכן עברתי הקרנות לאיזור.
כעת, כעבור כמה שנים אני סובל מסינוס פרונטלי שלפעמים נסתם (לדברי הרופא שעשה לי CT, זה נובע מהצטלקות הריקמה בעקבות ההקרנות).
כאשר הסינוס נסתם האיזור מסביב לעין ומעליה מתנפח, וכדי להוריד את הנפיחות אני צריך להשתמש בסטרואידים (דרך הפה).
הוצע לי ניתוח שנקרא Endoscopic Lothrop כדי לפתוח את האיזור ולאפשר לסינוס להתנקז כמו שצריך.
שאלותי:
1. האם ניתוח זה הינו בטוח (עד כמה שאפשר)?
2. האם יש דרך נוספת לטפל בסינוס שנסתם חוץ מכדורים?
3. האם לניתוח יש תופעות לוואי שיכולות להשפיע על חיי היום יום (לדברי הרופא - לא)?
4. האם ניתוח זה אינו מסכן את הסינוס הבריא?
תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קרוב לוודאי שיש להרחיב את פתח הסינוס על מנת שיתנקז באופן ספונטני.
הניתוח נעשה באופן תכוף ואין חשש לסינוסים האחרים. |
|
|
| |
|
|
שלום, אבקש לדעת מה הם ממצאי בדיקת סונר הצוואר שקיבלתי. חשוב להדגיש כי החלמתי מסרטן בנזופרינקס בשנה האחרונה.
אונה שמאלית:
ממדים: 1.7*1.5*5.2 ס"מ. במרכז האונה הודגם מבנה היפואקואי \ איזואקואי בממדים 0.7*0.7 ס"מ, בהפעלת דופלר הודגמה זרימת דם היקפית, מתאים ל-TR3
אונה ימנית: ממדים: 2.0*1.4*4.2 ס"מ. מרקם אחיד.
איסטמוס תקין. ברוחב 0.3 ס"מ.
בלוטות רוק סובמנדיבולרי: תקין. בבלוטת פארוטיס משמאל הודגם קשר לימפה בקוטר 1.2 ס"מ. בלוטת פארוטיס מימין בעלת מרקם מעט מגורגר
...
אין אדנופטיה צווארית: |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
יש קשרית באונה שמאלית למעקב בלבד, ללא התערבות אלא אם תגדל.
בםארוטיס קשרית שאינה מאופיינת ולכן לא ניתן לחחות את הדעת העל ממצא.
שאר הממצאים בגדר הנורמה |
|
|
| |
|
|
שלום, אודה לקבלת התייחסות לממצאי הבדיקה כפי שצורפו בקובץ. תודה מראש. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בבלוטת התריס מספר קשריות קטנות מ-1 ס"מ. ישנן שתי קשריות המדורגות כ- TIRADS 3 ו- TIRADS 4 אשר על פי ההנחיות יש מקום למעקב ע"י אולטראסאונד בלבד. בברכה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום רב. בן 50. בריא. פעם בכמה זמן (שבועיים-שלושה) אני סובל מכאבי ראש - מעין תחושה של לחץ מבפנים החוצה בכל הגולגולת. שמתי לב כמה וכמה פעמים שאחרי כאב הראש מופיעים סימנים על פני עור הקרקפת, מעין שריטה בעור, אלא שכמובן לא נחבלתי ולא עשיתי זאת לעצמי. ראה תמונה מצורפת. בנוסף, מדדתי את לחץ הדם בימים של כאב הראש וראיתי שיש עליה קלה ביחס לנורמה שלי. 140/88 במקום 125/85 . אשמח לשמוע האם תופעה זו מוכרת והאם היא יכולה להצביע על בעיה כלשהי. תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, הסימנים שאתה מציין אינם בתחום העיסוק של הפורום הנוכחי. מומלץ לפנות לנוירולוג. גמר חתימה טובה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בת 40, עם רקע של תת פעילות בבלוטה, שמאוזנת עם אלטרוקסין כבר יותר מ10שנים.
הופנתי לאולטרסאונד בלי חשד לממצא ספציפי. פעם ראשונה שעושה את הבדיקה
רוב הממצאים נראים לי (ולגוגל) לגמרי תקינים, אבל נשארתי עם 2 שאלות: 1. מה המשמעות של "הודגמה היפרמיה באונה" 2. tirads 2 - אני מבינה שמדובר במשהו שפיר. השאלה - האם זה נפוץ? האם אמור להטריד אותי? האם מצריך התייחסות מיוחדת וחזרה לרופא שהפנה?
מצרפת צילום של התוצאה
אשמח לעזרתכם, נועה |
|
|
| |
|
|
שלום רב. הבדיקה תקינה. גמר חתימה טובה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום האם תוצאות הבדיקות יצאו תקינות? Thyroglobulin קטן מ 20 lu/ml והתוצאה השניה: Rheumatoid Factor Quantit 590.0ng/ml המון תודה על העזרה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, הפורום אינו עוסק בבדיקות דם ופענוחן. בדיקת טירוגלובולין רלוונטית רק למקרים של מצב אחרי כריתה שלמה של בלוטת התריס. גמר חתימה טובה. פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
אשמח לקבל הסבר על תוצאת הבדיקה ומה הטיפול שנדרש? |
|
|
| |
|
|
. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לאמי התגלתה מלנומה, גוש בשד 2.5 ס"מ, גרורה בבית השחי עדיין לא יודעים האם סרטן השד הוא מקור או שלוחה של המלנומה, הכל בבדיקה. בבדיקת US צוואר - לימפות תקין תירואיד - פוליקול מורחב בודד בקוטר 0.3 ס"מ האם יכול להיות שהפוליקול הוא שלוחה/פיזור של אחד הסרטנים. למיטב הבנתי פוליקול יכול להיות שפיר או ממאיר, תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, רוב הקשריות בבלוטת התריס הן שפירות. יחד עם זאת, למיטב הבנתי אתם עומדים עדיין עם סימן שאלה לגבי מהות הגוש בשד והמאפיינים שלו, והאם מקורם בשד או במלאנומה. לאור כל זאת קשה להתייחס לממצאים בבלוטת התריס, ללא נתונים נוספים. בברכה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|
|
היי ביצעתי mri מוח בעקבות עכאבים עזים ובחילות. ניתן לאבחן? תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לא ניתן לתת כל הערכה שהיא מחתך אחד בודד של MRI מוח. MRI מוח מכיל מאות חתכים, בפאזות שונות של בדיקה. אגב, הפורום אינו מיועד לפיענוח בדיקות ומתן יעוץ פרטני. עליך לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה בברכה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
|
|
היי ביצעתי mri מוח בעקבות עכאבים עזים ובחילות. ניתן לאבחן? תודה |
|
|
| |