לתרומה
חפש
על האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
הנהלה וועדות מייעצות

מירי זיו - מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן לשעבר

עוד בנושא

רקע

מירי התמחתה בסוציולוגיה של הרפואה ומשמשת כחברה במועצות לאומיות שונות בארץ ובעולם, העוסקות בבקרת סרטן - כל קשת האספקטים בקידום המאבק במחלות הסרטן.

 

מירי פעילה ברמה הלאומית והבינלאומית, למען ייזום ויישום פרויקטים לאומיים, במיוחד בתחום סרטן השד, וסרטן העור. לדוגמא, היא יזמה צעדים שהובילו ליישום התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד בישראל, תוכניות למניעת ואבחון סרטן העור, התנהגות "חכמה בשמש" ותוכניות ייחודיות רבות לשיפור דרכי השיקום של החולים והמחלימים.

 

מירי סיימה תואר שני בהצטיינות בלימודי סוציולוגיה של הרפואה באוניברסיטת תל-אביב, והשלימה את חובות השמיעה בלימודי התואר השלישי. במשך כעשור, הרצתה באוניברסיטת תל-אביב, באנתרופולוגיה ובסוציולוגיה של הרפואה.

 

 

מירי זיו, סגן יו"ר, האגודה למלחמה בסרטן

צילום: אילן ספירא

 

 

השתתפות בקורסים יוקרתיים במיוחד

נבחרה להשתתף בקורס היוקרתי - Ford Fellow's  ב-Y92 באוניברסיטת קולומביה למנהיגות קהילתית וחשיבה אסטרטגית, וסיימה את הקורס האינטנסיבי  - Project Lead, של ה- NBCC - הקואליציה האמריקאית למאבק בסרטן השד, המכשיר אנשי מקצוע ו- Patient Advocates לשמש כחברים בוועדות מחקר.

 

חברות במועצות ברמה הלאומית

שימשה במשך 20 שנה כחברה במועצה הלאומית לבריאות (מינוי של שר הבריאות), ומאז הקמתה, משמשת כמתאמת וחברה במועצה הלאומית למניעה, אבחון וטיפול במחלות ממאירות.  בנוסף, הינה חברה במועצה הלאומית לבריאות האישה, חברה במועצה הלאומית לקידום בריאות  (מינויים של מנכ"ל משרד הבריאות) וחברה בהנהלת צב"י, ארגון צרכני בריאות בישראל, ובפורום המוביל של ארגוני הזכות לבריאות,  ובהנהלת מידג"ם -  המאגר הישראלי לדגימות ביולוגיות למחקר.

.

חברות בארגונים בינלאומיים

מאז 1995, מירי משמשת כנציגה הלאומית של הפורום הישראלי ב- Europa Donna - הקואליציה האירופאית למאבק בסרטן השד , והייתה חברה בקבוצת העבודה שהקימה את הארגון ושימשה כחברה בהנהלתו מ- 1995-2000.

 

  • מ-1992-2002 הייתה חברה במועצת המנהלים של ה- ECL
     -  The European Cancer Leagues, מתוכן שנתיים כ- Vice President של הארגון.
  • בשנת 2006, נבחרה להיות חברת הועד המנהל של ארגון הסרטן הבינלאומי UICC -Control Union for International Cancer המייצג למעלה מ-1,000 ארגונים בעולם, תפקיד אותו מילאה תקופת כהונה מירבית.
  • בשנת 2014 פרופ' פיטר בויל, ראש הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן לשעבר, וכיום נשיא הרשות הבינלאומית למניעת סרטן
    International Prevention Research Institute - iPRI
    , מינה אותה  לעמיתת מחקר של ארגון בינלאומי זה.
  • בשנת 2015 מירי מונתה לחברה באגודה האירופאית לאונקולוגיה רפואית European Society for Medical Oncology - ESMO בקבוצת העבודה העוסקת במניעת סרטן.
  • בשנת 2016 נבחרה לוועד המנהל של החברה הבינלאומית למחלות שד- Senologic International Society - SIS

 

פרסים

  • "פרס נורית קדצקי-רז" הוענק למרי ב-1997, מטעם מרכז הסרטן באוניברסיטת תל-אביב , על "מסירות רבת שנים ומאמצים בלתי נלאים כמנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, והישגים הראויים לציון במלחמה המתמדת נגד מחלת הסרטן במדינת ישראל".
  • פרס האריה השואג - אות מנהל השנה ביחסי ציבור הוענק למירי ע"י האיגוד הישראלי ליחסי ציבור ודוברות "על המודעות לחשיבות העצומה של פעילות יחסי ציבור להעלאת נושאים על סדר היום הציבורי, לגיוס דעת קהל ולהשפעה על מקבלי החלטות".
  • ציון לשבח של האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה הוענק למירי על "תרומתה יוצאת הדופן לקידום המאבק בסרטן". הציון לשבח הוענק בכנס האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה שהתקיים בשנת 2011, לציון עשור לכינוס ISCORT.
  • מירי נבחרה לשמש כשגרירה גלובלית, ((Global Ambassador על-ידי האגודה האמריקנית לסרטן (ACS), כדי להשתתף בפעילות לקידום המאבק במחלות הסרטן ברמה הגלובלית, שמוביל ארגון הסרטן הבינלאומי (UICC). 
              
             - בשנת 2011 התקיימה במטה האו"ם בניו-יורק, במסגרת האסיפה הכללית, ישיבה חשובה ורמת דרג בנושא מניעה ואבחון מחלות שאינן מדבקות (ובכללן סרטן) בהשתתפות ראשי מדינות ומנהיגים מרחבי העולם. מירי הוזמנה להשתתף באותו דיון היסטורי, ע"י משרד הבריאות והצטרפה לשר הבריאות ומנכ"ל המשרד.
  • פרס יוקרתי מטעם האגודה האמריקאית לחקר הסרטן (AACR) המייצגת עשרות אלפי חוקרים מכ-90 מדינות בעולם, הוענק למירי בשנת 2015 -

" 2015 AACR Award for Distinguished Public Service and Global        impact  in Cancer Advocacy"                                                                                                                                                                                                                         

הפרס הוענק על 'פעילותה יוצאת הדופן, והישגיה לאורך השנים בקידום המאבק במחלת הסרטן בכלל, ובסרטן השד בפרט, לא רק בישראל אלא גם ברמה הבינלאומית, בהיותה שותפה לפורומים וארגונים בינלאומיים אליהם נבחרה במהלך השנים, כחברת הנהלה'.

 

 

מירי מוזמנת להשתתף ולהרצות בכנסים בישראל וברחבי העולם, לאחרונה השתתפה בכנסים כגון:

 

  • בשנת 2012, הוזמנה לסימפוזיון הבינלאומי השמיני בנושא אבחון וטיפול בסרטן השד שהתקיים בוורשה פולין, על מנת להרצות על הפעילויות הייחודיות של האגודה למלחמה בסרטן בישראל במאבק בסרטן השד. 
  • בשנת 2013, הוזמנה להשתתף במפגש פסגה עולמי בנושא סרטן בנשים בוושינגטון ארה"ב, שנועד לכנס יחדיו מנהיגות בתחום זה לטובת פיתוח רעיונות חדשים ויישומם בתחום המחקר, הטיפול והמניעה של מחלות הסרטן בנשים, תוך דגש על מאבק בסרטן השד. The Global Summit Consensus Conference on International Breast Health: Leaders in the Fight against Breast Cancer.
  • הוזמנה להשתתף בפורום מנהיגות של הארגון לבקרת הסרטן של המזרח התיכון -
    USA NCI-MECC
    (Middle East Cancer (Control Leadership Forum) שהתקיים בשנת 2013.
  • בשנת 2014 הרצתה בכנס בנושא ההתקדמות בסריקת הסרטן ומחקר למניעה שהתקיים בלונדון, על ההישגים והיעילות של התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד בישראל, שיזמה והובילה ליישומה בישראל.
  • בשנת 2014, הוזמנה לפתוח את הכנס השני של ביה"ס האירופאי לאונקולוגה - ESO, שעסק בסרטן השד בנשים צעירות, שהתקיים בדבלין, אירלנד.
  • בשנת 2016 הוזמנה להרצות בכינוס לרגל ציון 40 שנה להיווסדו של הארגון הבינלאומי למחלות שד (SIS) שהתקיים בשטרסבורג, צרפת.
  • מירי נכללת בין כ-200 מוזמנים מכל העולם, בפורום השנתי של מנהיגים בנושא סרטן, של ארגון הסרטן הבינלאומי - UICC World Cancer Leaders' Summit.
    בנובמבר 2017, מוזמנת למפגש חשוב זה שיתקיים במקסיקו.

           

 

שנים רבות טרם ניסיונה האישי הטרגי לפני 25 שנה, כשאיבדה את בנה אורן ז"ל שחלה בסרטן, ואת אחיה ד"ר בני קורנברוט ז"ל,  לפני 18 שנה, מירי פעלה בנחישות ובלהט לייזום וליישם תוכניות למניעה וגילוי מוקדם של סרטן ברמה הלאומית, לקדם את מחקר הסרטן, לשפר את דרכי הטיפול והשיקום, כמו גם את זכויותיהם ואיכות חייהם של חולים ומחלימים.

מיותר לציין שמאז האובדנים האישיים, עוד התחזקה נחישותה לקידום המאבק.

למידע נוסף