לתרומה
חפש
מאגר המחקרים הקליניים באונקולוגיה בישראל
מחקרים קליניים - גידולים מוצקים

TAK-676 כתרופה יחידה ובשילוב עם פמברוליזומאב במבוגרים עם גידולים מוצקים מתקדמים או גרורתיים (NCT04420884)

עוד בנושא

מחקר פאזה I, בתווית פתוחה, עם העלאה במינון, להערכת הבטיחות, הסבילות, הפרמקוקינטיקה והפרמקודינמיקה של TAK-676 כתרופה יחידה ובשילוב עם פמברוליזומאב במבוגרים עם גידולים מוצקים מתקדמים או גרורתיים


A Study of TAK-676 as Single Agent and TAK-676 in Combination With Pembrolizumab in Adults With Advanced or Metastatic Solid Tumors


Protocol: TAK-676-1002
U1111-1241-4427
2022-000528-39

NCT04420884




תאור המחקר

מחקר זה (TAK-676-1002) הוא המחקר הראשון בבני אדם (FIH) של TAK-676 עם העלאת מינון כתרופה יחידה ובשילוב עם פמברוליזומאב במבוגרים עם גידולים מוצקים מתקדמים מקומית או גרורתיים.

העלאת המינון: על מנת לקבוע את הבטיחות והסבילות של העלאת מינוני TAK-676 הניתנים בתור תרופה יחידה או בשילוב עם פמברוליזומאב במטופלים עם גידולים מוצקים מתקדמים או גרורתיים.

שלב ההרחבה:

  • על מנת לקבוע את הבטיחות והסבילות של TAK-676 בשילוב עם פמברוליזומאב, עם או ללא כימותרפיה, במטופלים עם קרצינומת תאי קשקש של הראש והצוואר (SCCHN) נשנית, גרורתית או בלתי נתיחה, שלא טופלה בעבר.
  • על מנת לקבוע את הבטיחות והסבילות של TAK-676 בשילוב עם פמברוליזומאב במטופלים עם סרטן המעי הגס והחלחולת (CRC) נשנה, מתקדם מקומית או גרורתי מסוג MSI-H/dMMR ו-MSS/pMMR, שטופל בעבר.




***לחצו כאן להסבר על ניסויים קליניים באונקולוגיה - ארבעה שלבים***




תנאי קבלה עיקריים למחקר

  • גיל מעל 18 שנים במועד החתימה על טופס ההסכמה מדעת

  • סטטוס תפקודי של 0 עד 1 על פי הקבוצה המזרחית לשיתוף פעולה באונקולוגיה.

  • בשלב ההרחבה בלבד: SCCHN (חלק 2): משתתפים עם SCCHN גרורתית או נשנית בלתי נתיחה, עם אבחנה מאושרת היסטולוגית (אבחנה ציטולוגית היא קבילה), הנחשבת כבלתי ניתנת לריפוי באמצעות אפשרויות הטיפול המקומיות. לא ייכללו משתתפים שקיבלו בעבר טיפול מערכתי עבור מחלה נשנית או גרורתית. ניתן לכלול משתתפים שהשלימו טיפול מערכתי יותר מ-6 חודשים לפני החתימה על טופס ההסכמה, אם הטיפול ניתן כחלק מטיפול מולטי-מודאלי למחלה מתקדמת מקומית. בין תת-האזורים האנטומיים להכללה: חלל הפה, הלוע הפומי, תת-הלוע, הגרון, חלל האף והסינוסים הסמוכים לאף (סינוס הלסת, סינוס עצם הכברה, סינוס היתד וסינוס המצח). היוצאים מן הכלל הם גידולי האף והלוע וגידולי בלוטות הרוק. אלה לא ייכללו. משתתפים עם סרטן הלוע הפומי או גידולים שמקורם בסינוסים הסמוכים לאף (סינוס הלסת, סינוס עצם הכברה, סינוס היתד וסינוס המצח) חייבים להסכים למסירת רקמה ארכיונית לבדיקת נגיף הפפילומה האנושי (HPV).

  • עבור חלק 2א, הגידולים חייבים לקבל ציון חיובי משולב (CPS) של גדול או שווה ל-1.

  • עבור חלק 2ב כל CPS מתאים. המשתתפים חייבים להיות מתאימים לקבלת טיפול בציספלטין וקרבופלטין בשילוב עם 5-פלואורואורציל (5FU), לפי החלטת הרופא המטפל.

  • CRC (חלק 3): טיפול קו שלישי ומעלה עבור CRC מסוג MSI-H/dMMR
    (חלק 3א): משתתפים עם CRC נשנה מתקדם מקומית או גרורתי מסוג MSI-H/dMMR, עם אבחנה מאושרת היסטולוגית (אבחנה ציטולוגית היא קבילה), שמחלתם התקדמה או שמקבלים טיפול עם נוגדני אנטי-PD-1 או נוגדנים נגד PD-L1 (כלומר פמברוליזומאב) וגם לפחות קו אחד של כימותרפיה משולבת הכוללת פלואורופירימידין ואירינוטקן או אוקסליפלטין עם או ללא נוגדן חד שבטי נגד קולטני גורם הגדילה האפידרמלי (EGFR).
    המשך 3- או גורם הגדילה האנדותליאלי הווסקולרי (VEGFR) (כלומר צטוקסימאב או בווציזומאב). משתתפים עם CRC מסוג MSI-H/dMMR חייבים לקבל טיפול עם נוגדני אנטי-PD-1 או נוגדנים נגד PD-L1 במשך 6 שבועות לפחות לפני הניסוי.
    המשך 3- -טיפול קו שלישי ומעלה עבור CRC מסוג MSS/pMMR
    (חלק 3ב): משתתפים עם CRC נשנה מתקדם מקומית או גרורתי מסוג MSS/pMMR, עם אבחנה מאושרת היסטולוגית (אבחנה ציטולוגית היא קבילה), שמחלתם התקדמה או שמקבלים טיפול עם שני קווים שונים של כימותרפיה משולבת,
    המשך 3- כולל טיפול עם פלואורופירימידין ואירינוטקן וגם טיפול עם פלואורופירימידין ואוקסליפלטין. ניתן לתת את שני קווי הטיפול עם או ללא נוגדן חד שבטי מסוג אנטי-EGFR או אנטי-VEGFR (כלומר צטוקסימאב או בווציזומאב).
    המשך 3- משתתפים עם CRC מסוג MSS/pMMR שהתקדם תחת או לאחר משטרי טיפול כימותרפי משולב המכיל גם אירינוטקן ואוקסליפלטין.
    המשך 3- - משתתפים עם CRC מסוג MSI-H/dMMR או MSS/pMMR חייבים להיות בעלי סטטוס MSI/MMR מאושר על-ידי תבחין אימונוהיסטוכימיה (IHC) ו/או תגובת שרשרת של פולימראז (PCR) מאושר קלינית.
    - משתתפים עם CRC מסוג MSI-H/dMMR או MSS/pMMR חייבים להיות לאחר קבלת שני קווי טיפול עבור מחלה נשנית מתקדמת מקומית או גרורתית.

  • תנאי קבלה מפורטים ונוספים ותנאי אי קבלה יימסרו על ידי המרכז הרפואי.

מרכזים רפואיים בהם מתקיים המחקר ופרטי איש הקשר

מרכז רפואי ע"ש סוראסקי, איכילוב, תל אביב

חוקרת ראשית: פרופ' רוית גבע

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 03-6947362onco.research.referral@tlvmc.gov.il


מרכז רפואי ע"ש שיבא, תל השומר

חוקרת ראשית: ד"ר תמר בלר

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 054-5964434ilanit.redinsky@sheba.health.gov.il


בית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם

חוקר ראשי: פרופ' אהרון פופוביצר

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 02-6778717estherta@hadassah.org.il

מרכז רפואי סורוקה, באר שבע

חוקר ראשי: פרופ' עמיחי מאירוביץ

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 08-6245546natalyis@clalit.org.il


עודכן: ספטמבר 2023

קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות



בחזרה לדף המחקרים>>