לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

פֶּגָספָּרגֵז – Pegaspargase (אונקספר®-®Oncaspar)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
מרפאות קרדיו-אונקולוגיות
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
בדיקה גנומית מקיפה
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה פֶּגָספָּרגֵז, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבודקים את יעילות הטיפול במחלתך.

*או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.
**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.

 

מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

פגספרגז הוא טיפול כימותרפי בתרופה הקרויה אספרגינאז, המשבשת את מנגנון הצמיחה וההתפשטות של תאי הסרטן ומביאה למותם. אספרגינאז הוא אנזים המפרק אספרגין, חומצת אמינו שתאים רגילים מסוגלים לייצר בעצמם, אך תאי הסרטן בניגוד אליהם, לא מסוגלים לייצרו ובלעדיו הם לא יכולים להתחלק ולגדול. פגספרגז היא תרופת אספרגינאז שעברה תהליך הקרוי פגילציה (PEG) – להארכת משך הזמן שהתרופה נותרת בגוף, המסייעת בצמצום מספר הטיפולים הנדרשים. בנוסף, יש לתהליך הפגילציה השפעה על תכונות החומר ובפרט על התכונות המשרות תגובה אלרגית לתרופה. השכיחות של תופעות אלרגיות בשימוש בפגספרז נמוכה משכיחות תופעות אלו במתן אספאראגינאז שלא עבר פגילציה.

 

אופן נטילת התרופה

פגספרגז היא תמיסה שקופה שניתנת בזריקה לשריר, או בעירוי לוריד, במרכז רפואי, בהשגחת צוות רפואי, אחת לשבועיים לכל היותר. אופן מתן התרופה והמינון שלה ייקבעו על ידי הרופא המטפל. בהזרקה לשריר, אם יוחלט על מינון של 2 מ"ל ומעלה (לילדים ונוער) או של 3 מ"ל (למבוגרים), יינתנו מספר זריקות במקומות שונים בגוף. בעירוי לוריד, הטיפול יינתן בפרק זמן של בין שעה לשעתיים. פגספרגז עשויה להינתן בשילוב עם תרופות כימותרפיות אחרות.

הערות חשובות לפני קבלת הטיפול ואחריו 

  • לפני השימוש בפגספרגז, חשוב להיוועץ ברופא המטפל על כל תרופה (עם או בלי מרשם), ויטמין או תוסף מזון שאתה נוטל, שכן השילוב עם תכשירים שונים עם פגספרגז עלול במקרים מסוימים לייצר תגובה בין תרופתית ו/או התגברות תופעות לוואי מסויימות. (ראה דוגמאות לתרופות ותכשירים שאין ליטול יחד עם פגספרגז בסוף דף התרופות, תחת " מידע נוסף")
  • תגובה אלרגית לטיפול: תגובה זו תיתכן במהלך קבלת העירוי ולמשך 24 שעות. דווח מייד לצוות הרפואי אם אתה חווה חום, צמרמרות, פריחה או קשיי נשימה, שיכולים להעיד על תגובה כזו.
  • ידע את הרופא המטפל לפני תחילת הטיפול בפגספרגז אם ידועה היסטוריה של פקקת ורידים חמורה, דלקת בלבלב, נטייה לשטפי דם, או תופעות אלרגיות אחרות כתוצאה מטיפול קודם בתרופה על בסיס האנזים אספרגינאז.


***ראה הערות נוספות ב"מידע נוסף" בסוף דף המידע.

 

תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.

תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.

הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.


תופעות לוואי שכיחות


תגובה  אלרגית חריפה לעירוי

בעת העירוי ולמספר שעות אחריו ייתכן ותסבול מקוצר נשימה או קשיים אחרים בנשימה, לחץ או כאבים בחזה, פריחה וגרד בעור, הסמקה, או נפיחות באזור העירוי או באזור אחר, סחרחורת, ועוד. אלה עלולים להיות תסמינים של אנפילקסיס, שהיא תגובה אלרגית מסכנת חיים. הצוות הרפואי יעקב אחר סימנים לתגובות לעירוי במהלך הטיפול. דאג לפנות מיד לטיפול רפואי אם אתה מבחין בהופעת חלק מהתסמינים האלה, או אם אתה חש ברע. הסיכון לתגובה אלרגית חריפה גדל ככל שידועה רגישות מוגברת קודמת לתרופות על בסיס האנזים L-אספרגינאז. לאחר העירוי, יהיה עליך להישאר כשעה להשגחת הצוות הרפואי, כדי לוודא שלא מתפתחת תגובה אלרגית חריפה. הטיפול בתרופה יופסק במקרה ומתפתחת תגובה כזו.

רמות סוכר גבוהות (היפרגליקמיה)

אתה עלול לסבול מהיפרגליקמיה (עליה של רמות הסוכר בדם) במהלך נטילת התרופה, בין אם סבלת מסוכרת קודם לכן או לא. תהיה במעקב אחר רמות הסוכר בדמך במהלך הטיפול בתרופה. יש לפנות לרופא המטפל באופן מיידי במידה ואתה מפתח אחד או יותר מהתסמינים הבאים: צמא מוגבר, תכיפות מוגברת במתן השתן, רעב מוגבר, ראייה מטושטשת, כאבי ראש, קשיים בריכוז, ריח פירותי מהנשימה או עייפות. אם אתה חולה סוכרת, נטר את תוצאות הסוכר בדם שלך באופן קפדני, ודווח לצוות הרפואי בדחיפות על כל עלייה בערכים. רמת הסוכר בדם עלולה להישאר גבוהה, גם בתום הטיפול בתרופה.

דלקת בלבלב (פנקריאטיטיס)

נטילת התרופה עלולה לגרום לדלקת בלבלב. הצוות הרפואי המטפל בך יעקוב אחר פעילות הלבלב שלך באמצעות בדיקות דם. יש ליידע את הרופא שלך על כאבי בטן ממושכים, בחילות או הקאות. הטיפול בתרופה יופסק אם תתפתח דלקת בלבלב.

פקקת ורידים (טרומבוזיס) או תסחיף ריאתי

הטיפול עלול לגרום למצבים רפואיים מסוכנים של היווצרות קרישי דם במערכת הוורידית (טרומבוזיס) או תסחיף ריאתי. צור קשר מיידי עם הצוות הרפואי או פנה לחדר המיון אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים, או כל תסמין חריג אחר: כאבי ראש קשים, נפיחות או כאב של הזרועות ובעיקר של הרגליים, כאב או לחץ בחזה, קוצר נשימה, קצב לב או נשימה מהירים מהרגיל, תחושת פעימות לב בזמן מנוחה או עילפון. במקרה של פקקת ורידים או תסחיף ריאתי, ייתכן שהרופא יורה על הפסקה זמנית או קבועה של הטיפול בתרופה.

הפרעה בקרישת הדם ונטייה מוגברת לדימומים

התרופה עלולה לפגוע בקצב התקין של קרישת הדם, ולגרום לזמן קרישת דם ארוך יותר או חוסר יכולת של הדם להיקרש - מצבים המגבירים את הסיכון לדימומים ממושכים וקשים. בדיקות סדירות של קרישת הדם ייערכו לפני מתן התרופה, במהלכה ואחריה. יידע את הרופא המטפל, או פנה בדחיפות לחדר מיון אם אתה חווה דימום בלתי נשלט, או כאב ראש חזק, נפיחות של הזרוע או הרגל, כאב בחזה או קשיי נשימה.

שינויים בערכים הנמדדים בדם

במהלך הטיפול בתרופה ייערכו לך בדיקות דם בקביעות כדי לעקוב אחר מצבך הכללי ורמות רכיבים החיוניים בדם, לרבות רמות אלבומין, אלנין-אמינו-טרנספראז, שומנים (ליפידים: טריגליצרידים, כולסטרול), פיברינוגן, עמילאז, מלחים ומינרלים, ועוד. במרבית המקרים ניתן לאתר תופעה זו בבדיקות דם עוד בטרם תחוש בתסמינים כלשהם. ייתכן שתתבקש ליטול תרופות להסדרת מדדים גבוהים או נמוכים במיוחד.

שינויים בתפקודי הכבד

התרופה עלולה לגרום לעודפים בדם של בילירובין, ALT ו-AST, שמשפיעים על תפקודי הכבד. מעקב אחר תפקודי הכבד יתבצע באמצעות בדיקות דם במהלך הטיפול בתרופה. יש לדווח לצוות הרפואי אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים: הצהבה של העור או לובן העיניים, תכיפות גבוהה במתן שתן או הופעת שתן בגוון כהה או חום, אגירת נוזלים בבטן, בצקות (כגון נפיחות בקרסוליים), לחץ דם גבוה, חוסר תיאבון, עייפות רבה, אנמיה, קוצר נשימה והפרעות בקצב הלב. יש להקפיד על שתייה מרובה המסייעת בסילוק התרופה מהגוף.

שלשול

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשולים.

כאבי בטן

חלק מהמטופלים חווים אי-נוחות בבטן בזמן הטיפול. אם הכאבים אינם חולפים או מחמירים, הרופא יכול לרשום לך תרופות להקלה על התופעה.

בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.

להלן מספר המלצות להפחתה או מניעה של בחילות ו/או הקאות:

  • המנע ממאכלים שעלולים להחמיר את התסמינים, כמו מאכלים שומניים, חריפים או חומציים (לימונים, עגבניות, תפוזים).
  • סה לאכול ארוחות קטנות כל כמה שעות וללעוס היטב, ולצרוך מזונות קרים או בטמפרטורת החדר.
  • נסה להשתמש בכדורים נוגדי צרבת, לאכול קרקרים או טוסט, לשתות משקה עם נענע או ג'ינג'ר אייל, ולהשתמש בשורש ג'ינג'ר טרי טחון במזון, או בג'ינג'ר מסוכר.
  • היעזר בגישות טיפוליות שאינן תרופתיות המגבירות את מידת השקט הנפשי, כגון דיקור או דמיון מודרך.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "בחילות והקאות הנלוות לטיפול הכימי והקרינתי" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות אלה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995, או לאתר האינטרנט של האגודה בכתובת: www.cancer.org.il

תגובות עוריות (פריחה, יובש, גרד בעור)

ייתכן ויתפתחו פריחה דמוית אקנה, אדמומיות, יובש או גרד בעור בזמן הטיפול בתרופה. בהתאם לצורך, הרופא המטפל בך ימליץ על טיפול תרופתי או משחות שיוכלו לסייע בהקלה על תסמינים אלו.

כאבי גב, מפרקים או גפיים

בעקבות הטיפול ייתכן שתחווה כאבי גב, מפרקים או גפיים. הרופא המטפל יוכל לרשום עבורך תרופות לשיכוך כאבים. חשוב לדווח לרופא שלך אם הכאב אינו חולף. נסה לנוח ככל שתידרש לכך. אמבטיות חמות עשויות להקל על הכאבים.

אובדן תיאבון וירידה במשקל

התרופה עלולה להשפיע על התיאבון ולגרום להפחתה במשקל. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הדיאטנ/ית במחלקה או האחות במרכז הרפואי בו הנך מטופל, שיעניקו לך עצות מעשיות וטיפים בכדי להתמודד עם תופעות אלו.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא תזונה באתר האגודה באינטרנט: www.cancer.org.il

תופעות לוואי שכיחות פחות

מיימת

ייתכן ובעקבות הטיפול תתפתח הצטברות נוזל בחלל הבטן, המתבטאת בנפיחות בטנית ולעיתים בקוצר נשימה. דווח לצוות הרפואי אם אתה חווה קוצר נשימה, בחילות והקאות, תחושת שובע מוקדם, וכאב ואי נוחות בהפעלת לחץ על הסרעפת. במקרה שמתפתחת מיימת, יתכן ויהיה צורך בניקוז הנוזלים באמצעות החדרת צינורית לבטן.

רעילות הכבד

נטילת התרופה עלולה לגרום לפגיעה בכבד. הצוות הרפואי יערוך בדיקות דם לניטור תפקודי הכבד. דווח לצוות הרפואי אם תבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים: הצהבה של העור או של העיניים, תחושת עייפות רבה מהרגיל או חולשה כללית, ירידה בתיאבון, גרד בעור, דימום מהאף, הופעת דימומים או חבורות (המטומות) רבים מהרגיל, שתן כהה או חום, כאבי בטן.

הפרעה באספקת החמצן (היפוקסיה)

ייתכן ותחוש שאין לך אוויר בלקיחת נשימה עמוקה, ובתסמינים כגון בלבול ושינויים במצב התודעה ואף עילפון, שיעול, קצב לב מהיר, נשימה מהירה, כאבי ראש, קואורדינציה לקויה ופגיעה בראיה. דווח לרופא על תסמינים אלה.

התעלפות (סינקופה)

ייתכן ותחווה מצב של אובדן הכרה רגעי ואף להתעלפות פתאומית או לאחר הופעת תסמינים כגון סחרחורת, בחילה, חולשה כללית, הפרעות בראייה ו"שחור בעיניים". סינקופה היא לרוב מצב לא מסוכן. דווח לרופא על תסמינים אלה.

פרכוסים

ייתכן ותחווה התכווצויות קצרות של שרירי הגוף כתוצאה מהטיפול בתרופה. דווח לרופא על כך.

שינויים בכפות הידיים והרגליים

זוהי תופעת לוואי אפשרית אך לא שכיחה של הטיפול הכימותרפי הנלווה לעיתים קרובות לטיפול באספרגינאז (פגספרגז) היא הפרעה עצבית המכונה נוירופתיה היקפית (peripheral neuropathy) הכוללת תסמינים כגון חוסר-תחושה או תחושת יתר, עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום") וכאבים בכפות הידיים או ברגליים. יתכן כי יופיעו חולשה וקושי בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, כמו כפתור כפתורים או בביצוע פעולות מורכבות יותר של אצבעות הידיים. לעיתים תידרש הפחתה במינון התרופה. במקרה שהתסמינים אינם חולפים או שהם מחמירים, ייתכן שמתן התרופה יופסק עד לשיפור המצב, ולאחר מכן היא תינתן שוב במינון נמוך יותר. לעיתים רחוקות, יופסק הטיפול לחלוטין. חשוב שתעדכן את הרופא המטפל בך אם אתה חווה תופעות אלו. 

אנמיה

זוהי תופעת לוואי אפשרית אך לא שכיחה של הטיפול הכימותרפי הנלווה לעיתים קרובות לטיפול באספרגינאז (פגספרגז). התרופה עלולה להפחית את רמת כדוריות הדם האדומות ולגרום לאנמיה (מצב של חסר דם). תסמיני אנמיה הן עייפות, חולשה וקוצר נשימה. יש לדווח לרופא המטפל מיידית על הופעת תסמינים אלו. במקרים קשים של אנמיה יתכן צורך במתן עירוי דם. יש לזכור כי אנמיה שנגרמת כתוצאה מהטיפול היא במרבית המקרים זמנית וחולפת.

פצעים בפה

זוהי תופעת לוואי אפשרית אך לא שכיחה של הטיפול הכימותרפי הנלווה לעיתים קרובות לטיפול באספרגינאז (פגספרגז). ייתכן ויופיעו בחלל הפה כאבים או פצעים קטנים בעקבות הטיפול. שתייה מרובה, והקפדה על היגיינת פה באופן קבוע באמצעות צחצוח שיניים במברשת רכה יסייעו בהפחתת הסבירות להופעת תסמינים אלו. דווח לרופא במידה ומופיעות תופעות אלו בכדי שיוכל לרשום לך שטיפות פה ותרופות להקלה והטיפול בהן.


תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי

התרופה עלולה לגרום תופעות לוואי, שחלקן הוזכרו לעיל ועלולות להיות חמורות ומסוכנות.

יש לדווח לצוות הרפואי באופן מיידי במקרים הבאים:

דלקת או כל הפרעה אחרת בלבלב

יש ליידע בדחיפות את הרופא שלך על כאבי בטן חזקים שעלולים להתפשט לגב, הקאות, או עליה ברמות הסוכר בדם.

תופעות אלרגיות קשות

יש לדווח בדחיפות לרופא על תסמינים כגון פריחה (אדמומיות, נקודות אדומות או פצעונים דמויי-אקנה), גרד או נפיחות בעור, קוצר נשימה, עלייה בקצב הלב, וירידה חדה בלחץ הדם.

זיהומים

יש לדווח במהירות לצוות הרפואי אם מופיע זיהום המלווה בחום גבוה (מעל 38 מעלות צלזיוס), הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, כאבים שונים בגרון, בשרירים ו/או במתן שתן, צמרמורות, שיעול ותכיפות רבה במתן שתן.

קרישי דם

צור קשר מיידי עם הרופא המטפל בך, אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים העלולים להעיד על קריש דם: כאב, אודם ונפיחות ברגליים, קוצר נשימה, כאב או לחץ בחזה, וכן על ריבוי שטפי דם או דימומים ממושכים, לרבות דימום מהאף, מהחניכיים או דם בשתן או בצואה.

שטפי דם ודימומים חריגים

יש לדווח באופן מידיי לצוות הרפואי אם אתה מפתח תסמינים חריגים של דימום, לרבות דימום מהאף או מהחניכיים, שיעול או הקאה עם דם או שנראית כמו גרגרים חומים, צואה בגוון אדום או שחור. כמו כן יש לדווח לרופא בדחיפות בכל מקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון הופעת נקודות אדומות, פריחה על העור או שטפי דם בידיים או ברגליים.

שינויים נוירולוגיים

פנה מיד לצוות הרפואי אם אתה מבחין באחת או יותר מתופעות הלוואי הבאות: רעד, סחרחורות או איבוד שיווי משקל, פרכוסים, בלבול, חוסר התמצאות במרחב, קשיי דיבור, או איבוד הכרה.

פגיעה בכבד

הודע לצוות הרפואי בדחיפות אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים, היכולים להעיד על רעילות כבדית: הצהבה של העור או של הלבן של העיניים, תחושת עייפות רבה מהרגיל, ירידה בתאבון, גרד בעור, דימום מהאף, הופעת דימומים או חבורות (המטומות) רבים מהרגיל, שתן כהה, או כאב בטן או כאב בצדו הימיני של הבטן.

מידע חשוב נוסף

  • תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.

  • להלן דוגמאות לתרופות ותכשירים שאין ליטול בשילוב עם פגספרגז**:

    • תרופות כימיות דוגמת וינקרסיטין - Vincristine (אונקובין®-®Oncovin)*, מטוטרקסאט – Methotrexate, , ציטאראבין/ציטוזין ארבינוסיד – Cytarabine/ cytosine arabinoside (אראבינוזיד - Arabinosylcytosine) (ציטוזאר®-®Cytosar)*
    • תרופות מעכבי מערכת הקרישה (מדללות דם) דוגמת קומדין – Coumadin (וורפרין®-®Warfarin, הפרין®-®Heparin)*, דיפירידמול – Dipyridamol, חומצה אצטילסליצילית – אספירין – (Aspirin, וכן תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות - NSAIDs (דוגמת איבופרופן ואספירין).
    • תרופות סטרואידיות דוגמת פרדניזון - Prednisone.


*או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים
**רשימת התרופות והתכשירים לעיל אינה ממצה. ייתכנו תרופות ותכשירים שאינם מופיעים ברשימה לעיל.


  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.

  • הגעה לבית החולים: אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

  • מניעת הריון: מומלץ לא להכניס או להיכנס להריון בזמן נטילת התרופה, ולהתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

  • אמצעי מניעה: יש להקפיד על שימוש באמצעי מניעה חוסם (קונדום) החוסם את מעבר נוזלי הזרע והנרתיק בזמן השימוש בתרופה ובמשך שישה חודשים לפחות לאחר סיום הטיפול בה.

  • הנקה: יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה, היות וקיימת אפשרות שהיא עוברת לחלב האם.

  • טיפולי שיניים: הקפד לעדכן את רופא השיניים שלך שאתה מטופל בתרופה.

  • חיסון חי או חי-מוחלש: אין להתחסן בחיסון חי או חי-מוחלש במהלך הטיפול, ולפחות במשך שלושה חודשים לאחר סיומו. כמו כן, חשוב שהמתגוררים איתך יימנעו מקבלת חיסון חי או חיסון חי-מוחלש כלשהו במהלך הטיפול שלך בתרופה ומספר חודשים לאחר סיום הטיפול בה. יש להיוועץ עם הרופא המטפל בטרם קבלת חיסון כלשהו לפני ולאחר הטיפול בתרופה, היות ובזמן הטיפול המערכת החיסונית שלך חלשה וחיסון חי או חי-מוחלש עלול להזיק לך.

  • נהיגה והפעלת מכשור כבד: השימוש בתרופה עלול לגרום לעייפות, בלבול, סחרחורות, התעלפויות או פרכוסים. אין לנהוג או להפעיל מכשור כבד בזמן קבלת התרופה אם אתה חווה תופעות אלה בזמן השימוש בתרופה.

  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.




לרשימת התרופות>>

מרכז תמיכה "חזקים ביחד"
באגודה למלחמה בסרטן
קרא עוד
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימה

תרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
פרופ' עירית אביבי, מנהלת המכון ההמטו-אונקולוגי והיחידה להשתלת מוח עצם, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, על הערותיה והארותיה.

עודכן: נובמבר 2020
המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.

התרופה הוכללה בסל הבריאות לשנת 2020 לטיפול בלוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL) במקרים האלה:
1. כקו טיפול ראשון.
2. בחולה הסובל מרגישות לטיפול ב-Asparaginase או שפיתח תופעות לוואי לטיפול כאמור.

לפרטים נוספים ב"כל הבריאות" של משרד הבריאות