לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

פולאטוזומאב ודוטין –Polatuzumab Vedotin (פוליבי®-®Polivy)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
מרפאות קרדיו-אונקולוגיות
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
בדיקה גנומית מקיפה
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה פולאטוזומאב ודוטין, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילות הטיפול במחלתך.
*או תרופות המכילות חומר פעיל בעלות שמות מסחריים אחרים.
**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.


מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

פולאטוזומאב ודוטין היא תרופה מסוג נוגדן מוצמד לכימותרפיה ( -Antibody Drug Conjugates-ADC) – טיפול המשלב נוגדן חד-שבטי (monoclonal antibody) מלאכותי מכוונן (ממוקד מטרה/ביולוגי) נגד חלבון CD79b עם תרופה כימותרפית אותה הוא נושא. הנוגדן נקשר לחלבון CD79b שעל פני תאי הסרטן, ובעקבות הקישור משחררת כימותרפיה באופן המעכב את חלוקת התאים ומביאה למותם (אפופטוזיס). פעולת התרופה כרוכה בחשיפה נמוכה בלבד של התאים הבריאים לחומר הכימותרפי, ובכך היא מפחיתה משמעותית את הסיכון לתופעות לוואי.


אופן הטיפול בתרופה

פולאטוזומאב ודוטין ניתנת בעירוי לוריד. הטיפול הראשון ניתן במשך כשעה וחצי, ולאחריו השגחה של הצוות אחר תגובה דלקתית אפשרית לעירוי, במשך לפחות שעה וחצי נוספות. במידה וטיפול נסבל היטב, העירוי הבא ואלו שאחריו ייתנו במשך כחצי שעה, עם השגחה של לפחות חצי שעה נוספת. מינון התרופה נקבע על פי משקל וגובה, וכן על פי התגובה לטיפול. תדירות נטילת התרופה תיקבע על ידי הרופא המטפל. לפני מתן הטיפול תקבל תרופות נגד חום ונגד אלרגיה (אנטי-היסטמין), שיסייעו במניעת תגובתיות לעירוי. פולאטוזומאב ודוטין ניתנת לעיתים קרובות בשילוב עם שתי תרופות נוספות המסייעות בהרג התאים הסרטניים: ריטוקסימאב – Rituximab (ריטוקסאן®-®Rituxan)* ובנדומוסטין – Bendamustine (ריבומוסטין ®Ribomustine)**, אם כי במדינת ישראל אושר להשתמש בה בשילוב עם תרופות כימותרפיות נוספות.

*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה בעלות שמות מסחריים אחרים.

**או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.


הערות חשובות לפני ובעת הטיפול בתרופה

  • טרם השימוש בפולאטוזומאב ודוטין, חשוב להיוועץ ברופא המטפל על כל תרופה (עם או בלי מרשם), ויטמין או תוסף מזון שאתה נוטל, שכן השילוב של תכשירים שונים עם פולאטוזומאב ודוטין עלול במקרים מסויימים לייצר תגובה בין-תרופתית ו/או התגברות תופעות לוואי מסויימות. (ראה דוגמאות לתרופות ותכשירים שאין ליטול יחד עם פולאטוזומאב ודוטין בסוף דף התרופות, תחת " מידע נוסף")
  • תגובה אלרגית לטיפול: תגובה זו תיתכן במהלך קבלת העירוי וולאורך 24 השעות ממתן העירוי . דווח מייד לצוות הרפואי אם אתה חווה חום, צמרמרות, פריחה או קשיי נשימה, שיכולים להעיד על תגובה כזו.
  • ידע את הרופא המטפל לפני תחילת הטיפול בפולאטוזומאב ודוטין:
    • אם אתה סובל או סבלת בעבר מבעיות במערכת העצבים המרכזית, כגון בעיות בזיכרון; קשיי תנועה, תחושות עקצוץ, כאב או אי-נוחות ממגע קל; או בעיות בראייה.
    • אם סבלת אי פעם מבעיות בתפקודי כבד
    • אם אתה סובל מזיהום או סבלת בעבר מזיהומים ממושכים או חוזרים, כגון נגיף הרפס.
    • אם אתה מתכנן להתחסן בחודשים הקרובים.
  • הערות ואזהרות נוספות – ראו ב"תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי" וב"מידע חשוב נוסף" בסוף.

רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

פולאטוזומאב ודוטין רשומה בישראל לטיפול בלימפומה של תאי B בהתוויות מסויימות.


תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.


תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.

הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.


תופעות לוואי שכיחות


ירידה בספירות הכדוריות הלבנות בדם (לויקופניה או ניוטרופניה)

תאי דם לבנים חשובים מאוד כנגד זיהומים. בזמן קבלת הטיפול, ספירת תאי הדם הלבנים יכולה לרדת, ובכך יגבר הסיכון לזיהומים. לעיתים יופיעו לאחר קבלת התרופה תסמינים דמויי שפעת, כגון צמרמורות, חום גוף גבוה וכד'. תופעות אלה יחלפו לרוב כעבור שעות ספורות. חשוב להרבות בשתייה ובמנוחה. במידה והספירה תהיה נמוכה, הצוות הרפואי עשוי להאט את קצב מתן התרופה או להפסיק את הטיפול בה לפרק זמן מסוים.


חשוב ליידע את הצוות הרפואי אם מופיעים אחד מהתסמינים הבאים:

  • עליה בחום הגוף מעל 38°C מעלות.
  • הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, גם אם חום הגוף תקין.
  • אם אתה סובל מתסמינים העלולים להעיד על זיהום, כגון: חום, כאבי גרון, כאבי שרירים, צמרמורת, שיעול, - כאב בזמן מתן שתן, או תכיפות במתן השתן.


המלצות למניעת זיהומים:

  • רחיצת ידיך וידי מבקריך זו הדרך הטובה למנוע התפשטות זיהום.
  • הימנע מפגישות עם קהלים רחבים ואנשים חולים.
  • המנע מטיפול בפסולת של חיית מחמד.
  • שמור על כל פצע או חתך- נקי.
  • הקפד על רחצה יומיומית ובריאות הפה (צחצוח שיניים באופן קבוע).
  • מומלץ להתייעץ עם הרופא או האחות בטרם תקבע את ביקורים או טיפולים אצל רופא השיניים.
  • הימנע מלגזור את העור סביב הציפורן או ציפורן חודרנית. ניתן למרוח לק על הציפורניים אך לא להדביק ציפורניים מלאכותיות.
  • התייעץ עם הרופא או האחות בטרם אתה או מי שמתגורר אתך מקבל חיסון כלשהו.


טרומבוציטופוניה (נטייה לחבורות או דימומים)

השימוש בתרופה עלול להפחית את ייצור טסיות הדם, המסייעות ביצירת קרישת הדם ומניעת דימומים או פציעה. מספר הטסיות בדמך יבדקו באופן קבוע לפני ובמהלך הטיפול. במקרים מסוימים ייתכן ותצטרך לקבל עירוי טסיות. במקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון דימום מהאף או מהחניכיים, דם בשתן או בצואה, הופעת נקודות אדומות או פריחה על העור או שטפי דם בידיים או ברגליים – דווח לרופא המטפל.


המלצות למניעת פציעות ודימומים:

  • המנע משימוש בסכין גילוח (ניתן להשתמש במכונת גילוח חשמלית) 
  • אין ליטול תרופות מסוג אספירין, אדוויל תרופות נוספות מסוג NSAIDs (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים).
  • יש להיוועץ בצוות הרפואי לפני שימוש בכל תכשיר רפואי במהלך הטיפול.
  • המנע משימוש בחוט דנטלי וקיסמי שיניים והקפד לצחצח שיניך באמצעות מברשת שיניים עם סיבים רכים.


אנמיה

התרופה עלולה להפחית את רמת כדוריות הדם האדומות ולגרום לאנמיה (מצב של חסר דם). תסמיני אנמיה הן עייפות, חולשה וקוצר נשימה. יש לדווח לרופא המטפל מיידית על הופעת תסמינים אלו. במקרים קשים של אנמיה יתכן צורך במתן עירוי דם. יש לזכור כי אנמיה שנגרמת כתוצאה מהטיפול היא במרבית המקרים זמנית וחולפת.


שינוי בערכים הנמדדים בדם

במהלך הטיפול בתרופה ייערכו לך בדיקות דם בקביעות כדי לעקוב אחר מצבך הכללי ורמות רכיבים החיוניים בדם. במרבית המקרים ניתן לאתר תופעה זו בבדיקות דם עוד בטרם תחוש בתסמינים כלשהם. ייתכן שתתבקש ליטול תרופות להסדרת מדדים גבוהים או נמוכים במיוחד.


נוירופתיה היקפית (הפרעה עצבית בכפות הידיים או הרגליים)

הטיפול עלול לגרום להפרעה עצבית המכונה נוירופתיה היקפית (peripheral neuropathy) הכוללת תסמינים כגון חוסר-תחושה או תחושת יתר, חולשה, עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום") וכאבים בכפות הידיים או ברגליים. יתכן כי יופיעו חולשה וקושי בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, כמו כפתור כפתורים או בביצוע פעולות מורכבות יותר של אצבעות הידיים. לעיתים תידרש הפחתה במינון התרופה. במקרה שהתסמינים אינם חולפים או שהם מחמירים, ייתכן שמתן התרופה יופסק עד לשיפור המצב, ולאחר מכן היא תינתן שוב במינון נמוך יותר. לעיתים רחוקות, יופסק הטיפול לחלוטין. לרוב, התסמינים ישתפרו לאחר סיום הטיפול. אצל חלק מהאנשים לא יחול שיפור, והתסמינים יישארו לצמיתות. חשוב שתעדכן את הרופא המטפל בך אם אתה חווה תופעות אלו.


עייפות ותשישות

בזמן הטיפול בתרופה ייתכן ותחוש עייפות וחולשה, גם ללא מצב של חסר דם (אנמיה). נסה לנוח ככל הנדרש ולא להתאמץ יותר מדי. כדי לאזן את העייפות מומלץ לבצע פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן' המכילה מידע נוסף ודרכי התמודדות עם התופעה. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה בטל.1-800-599-995.
האגודה למלחמה בסרטן המפעילה את פרויקט "צעדים לאיכות חיים"® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618


שלשולים

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשולים.


חום גבוה או צמרמורות

דווח לצוות הרפואי אם חלה עליה בחום הגוף מעל 38°C ואם אתה סובל מצמרמורות.


חוסר תאבון

התרופה עלולה לגרום לאובדן תיאבון וירידה במשקל. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הדיאטנ/ית במחלקה או האחות שיעניקו לך עצות מעשיות בכדי להתמודד עם תופעות אלו.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "המלצות תזונתיות למתמודדים עם מחלת הסרטן" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא תזונה באתר האגודה למלחמה בסרטן.


בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות והקאות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. תסמינים אלו עלולים להתחיל מיד לאחר הטיפול ומספר ימים לאחריו. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.


המלצות להפחתה או מניעה של בחילות ו/או הקאות:

  • המנע ממאכלים שעלולים להחמיר את התסמינים, כמו מאכלים שומניים, חריפים או חומציים (לימונים, עגבניות, תפוזים).
  • נסה לאכול ארוחות קטנות כל כמה שעות וללעוס היטב, ולצרוך מזונות קרים או בטמפרטורת החדר.
  • נסה להשתמש בכדורים נוגדי צרבת, לאכול קרקרים או טוסט, לשתות משקה עם נענע או ג'ינג'ר אייל, ולהשתמש בשורש ג'ינג'ר טרי טחון במזון, או בג'ינג'ר מסוכר.
  • היעזר בגישות טיפוליות שאינן תרופתיות המגבירות את מידת השקט הנפשי, כגון דיקור או דמיון מודרך.


תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי


התרופה עלולה לגרום תופעות לוואי, שחלקן שכיחות פחות, אך עלולות להיות קשות וחמורות. יש לדווח לצוות הרפואי באופן מיידי במקרים הבאים:


תגובתיות לעירוי

תגובתיות לעירוי תיתכן מרגע קבלת העירוי ולמשך 24 שעות לאחר מכן. במקרים מסוימים התגובות עלולות להיות חריפות ומסוכנות. יינתן לך טיפול מקדים בתרופות נגד אלרגיה וחום במטרה לסייע במניעת התפתחות תגובתיות לעירוי.

דווח מייד לצוות המטפל אם אתה חווה אחד או יותר מהתסמינים הבאים היכולים להעיד על תגובתיות לעירוי: חום של 38 מעלות ומעלה, צמרמרות, פריחה, חוסר נוחות בבית החזה, קשיי נשימה, כאב שרירים, בחילות, כאב ראש או סחרחורות.


תסמונת פירוק הגידול (Tumor Lysis Syndrome)

חומצת השתן היא אחת מתוצרי הפירוק והשחרור של תאי הגידול הסרטני למחזור הדם. עודף חומצת שתן בדם עלול להעיד על תסמונת פירוק הגידול (tumor lysis syndrome) הפוגעת בכליות ובאיברים אחרים. בדיקות דם שגרתיות ייערכו במהלך הטיפול לבדיקת רמת חומצת השתן בדם שלך. ייתכן שתתבקש ליטול תרופה המפחיתה את ריכוז חומצת השתן. כדאי להקפיד על שתייה מרובה על מנת לסייע לגוף לסלק את עודפי חומצת השתן מהדם.


רעילות לכבד

תרופה זו עלולה לגרום לפגיעה בכבד ומחייבת מעקב רפואי. הצוות הרפואי יערוך לך בדיקות לתפקודי כבד מדי שבועיים בחודשי הטיפול הראשונים, ולאחר מכן כאשר נדרש. הודע לצוות הרפואי אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים, היכולים להעיד על רעילות כבדית: הצהבה של העור או של הלבן של העיניים, תחושת עייפות רבה מהרגיל, ירידה בתאבון, גרד בעור, דימום מהאף, הופעת דימומים או חבורות (המטומות) רבים מהרגיל, שתן כהה, או כאב בטן או בצדו הימני של הבטן.


דלקת מוח נגיפית (PML)

סיבוך נדיר אך משמעותי, בו חלה "התדרדרות" של נגיף ויראלי המסב נזק מוחי (נאורולוגי). התסמינים ל-PML יכולים להתפתח לאורך מספר שבועות או חודשים ויכולים לכלול שינויי מצב רוח או התנהגות לא שגרתית, בלבול, בעיות חשיבה, אובדן זיכרון, שינויים בראייה, בדיבור ובהליכה וירידה בכוח השרירים בצד אחד של הגוף. אם אתה מפתח אחד מהתסמינים המוזכרים לעיל, יש לפנות לצוות המטפל באופן מיידי.


דיכוי חיסוני

הטיפול עלול במקרים מסוימים לפגוע זמנית בתפקוד מערכת החיסון. ייערכו לך בדיקת דם במהלך הטיפול. במידה ואתה מפתח חום או תסמין זיהומי, עליך לפנות מייד לסיוע רפואי ולדווח לרופא ההמטולוג.


זיהומים

התרופה עלולה במקרים מסוימים לגרום להתפתחות זיהומים שונים. סימנים ותסמינים לזיהום אינם בהכרח זהים לכל אדם. יש לפנות מיידית לצוות הרפואי במידה ומתפתח זיהום, היכול להתאפיין בתסמינים, דוגמת חום גוף שמעל 38 מעלות, שיעול טורדני וממושך, כאב באיזור החזה, עייפות קיצונית, פריחה כואבת, כאב גרון, תחושת צריבה במתן שתן, חולשה רבה ותחושה כללית לא טובה.


תסמינים נשימתיים

התרופה עלולה לגרום באופן נדיר יחסית לדלקת ריאות זיהומית או שאינה זיהומית . דווח מיד לצוות המטפל במידה ואתה מפתח תסמינים חדשים או החמרה של התסמינים הבאים: קשיי נשימה, קוצר נשימה, כאב בחזה, שיעול או חום.


מידע חשוב נוסף

  • תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. הקפד ליידע את הרופא על כל תרופה או תכשיר שהנך נוטל.
  • להלן דוגמאות לתרופות ותכשירים שאין ליטול בשילוב עם פולאטוזומאב ודוטין**:
    • תכשירים אנטי-פטרייתיים כגון איטְרָקונָזול – Itraconazole (ספורנוקס - ®Sporanox, איטרנול – ®Itranol)*, פוסקונזול – Posaconazole (נוקספיל - Noxafil®)**, ווריקונזול – Voriconazole (וי-פנד – ®Vfend)* ותכשירים המכילים קטוקונאזול – Ketoconazole
    • תרופות לטיפול בזיהומים דוגמת דלקת כבד נגיפית (הפטיטיס C) כגון בוספרביר – Boceprevir (ויקטרליס – ®Victrelis)
    • תרופות אנטיביוטיות מסוג קלריתרומיצין - Clarithromycin (ביאקסין – ®Biaxin, קלסיד – ®Klasid)* והמכילות טליטרומיצין – Telithromycin לטיפול בטווח רחב של חיידקים
    • תכשירים לטיפול ב-HIV/AIDS – תרופות המכילות קוביציסטט – Cobicistat או ריטונאוויר - Ritonavir, דרונביר - Darunavir, אינדינאביר - Indinavir, לופינאביר - Lopinavir, סאקינאביר - Saquinavir, טלפרביר - Telaprevir, טיפראנאביר – Tipranavir, נלפינוויר – Nelfinavir, ועוד.
    • תרופות לטיפול בחרדה ודיכאון, כגון נפזודון – Nefazodone.
    • תוסף המכיל פרע מחורר או היפריקום (Hypericum perforatum / St. John’s Wort).


*או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים
**רשימת התרופות והתכשירים לעיל אינה ממצה. ייתכנו תרופות ותכשירים שאינם מופיעים ברשימה לעיל.

  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.
  • הגעה לבית החולים: אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.
  • מניעת הריון ואמצעי מניעה: אין להיכנס או להכניס להריון בזמן נטילת התרופה ושלושה חודשים מתום הטיפול, מאחר והיא עלולה לגרום למומים בעובר. יש להקפיד על שימוש באמצעי מניעה החוסם את מעבר נוזלי הזרע והנרתיק (קונדום, דיאפרגמה) בזמן השימוש בתרופה ולאחר סיום הטיפול בה, למשך מספר חודשים. יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי משך הזמן הספציפי שיש לה לעשות שימוש באמצעי מניעה חוסם.
  • הנקה: אין להניק בזמן הטיפול בתרופה, היות וקיימת אפשרות שהיא עוברת לחלב האם.
  • פוריות בגברים: התרופה עלולה להשפיע על פוריות גברים. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול. יתכן והרופא ימליץ על שמירת זרע לפני מתן הטיפול.
  • חיסונים: יש להימנע מקבלת חיסונים המבוססים על נגיפים חיים או מוחלשים (לא מומתים) במהלך הטיפול בתרופה.
  • נהיגה ו/או הפעלת מכשור כבד: לתרופה השפעה קלה על היכולת לנהוג, לרכוב על אופניים או להפעיל מכשור כבד. אם יש לך תגובה לעירוי או אתה חש בעייפות, חולשה ו/או סחרחרות, הימנע מפעילויות אלה עד חלוף התסמינים.
  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.
  • תרומת זרע: אין לתרום זרע בזמן הטיפול בתרופה. (ראה לעיל "פוריות בגברים")
  • תרומת דם: אין לתרום דם בזמן הטיפול בתרופה.

מרכז תמיכה "חזקים ביחד"
באגודה למלחמה בסרטן
קרא עוד
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימה

תרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
פרופ' עירית אביבי, מנהלת המכון ההמטו-אונקולוגי והיחידה להשתלת מוח עצם, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, על הערותיה והארותיה.

עודכן: דצמבר 2020
המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.

התרופה הוכללה בסל הבריאות לשנת 2020 לטיפול בחולי לימפומה מסוג DLBCL, בשילוב כימותרפיה וריטוקסימאב, לאחר קו טיפול אחד לפחות, בחולים שלא מתאימים להשתלה.

לפרטים נוספים ב"כל הבריאות" של משרד הבריאות