לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

טרסטוזומאב אמטנזין - Trastuzumab Emtansine (קדסיילה® - ®Kadcyla)

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
מרפאות קרדיו-אונקולוגיות
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
בדיקה גנומית מקיפה
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה טרסטוזומאב אמטנזין (קדסיילה®*, TDM1), אופן קבלתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לקרוא את דף המידע הזה עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלה בה חלית. קיימת אפשרות גם שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים במטרה לבדוק את יעילותה כנגד מחלתך.

 

למידע נוסף על מחלות הסרטן, דרכי ההתמודדות והשיקום פנו בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

 

תגובתו של כל אדם לטיפול היא ייחודית. חלק מהמטופלים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש עם הרופא באופן שגרתי בכדי לעקוב אחר השפעות הטיפול.

אם אתה חווה תופעה כלשהי שאינה מתוארת בדף זה - דווח לרופא המטפל בך.**

*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה, בעלות שמות מסחריים אחרים.
**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.

 

מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

על חלק מתאי גידול סרטן השד מצוי החלבון הקרוי HER2 (קולטן גורם גדילה אפידרמלי אנושי 2). חלבון זה ממריץ את החלוקה והגדילה של תאי הסרטן.

התרופה טרסטוזומאב אמטנזין מורכבת  מהנוגדן  החד-שבטי הרספטין המכוון נגד החלבון HER2 אליו מוצמדת התרופה אמטנזין (המורכבת מהתרופה הכימותראפית מייטנזין ומרכיב נוסף המחבר אותה לטרסטוזומאב). התרופה פועלת על ידי היצמדות של ההרצפטין לחלבון HER2 וחדירתה של התרופה אמנטנזין אל תוך התא הסרטני.

כדי לבדוק האם הנך מועמד לטיפול בתרופה תערך בדיקה לחלבון  HER2 על רקמות הגידול.

 

כיצד נראית התרופה?

טרסטוזומאב אמטנזין הוא נוזל צלול נטול צבע.

 

אופן נטילת התרופה

התרופה ניתנת באמצעות עירוי תוך- ורידי, כטיפול יחידני, מדי שלושה שבועות. עקב חשש לתגובה לא רצויה לעירוי, העירוי הראשון ניתן באיטיות במשך 90 דקות. אחריהן, תתבקשי לשהות במרפאה למשך 90 דקות נוספות. בעירויים הבאים התרופה ניתנת במשך 30  דקות, אחריהם תישארי בהשגחה למשך 30 דקות נוספות. במקרים מסויימים ניתן להוריד את מינון התרופה בשל תופעות לוואי, בהתאם לשיקול הדעת של הרופא/ה המטפל/ת. 

רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

טראסטוזומאב אמטנזין רשומה בישראל לטיפול משלים (אדג'ובנטי) בסרטן שד מוקדם בהתוויות מסויימות.



תופעות לוואי אפשריות

חבלות או דימומים

השימוש בתרופה עלול להפחית את רמת טסיות הדם המסייעות בקרישת הדם בעת דימומים או פציעה. במקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון דימום מהאף או מהחניכיים, או אם את מקיאה דם או מבחינה בדם בצואה - יש לדווח  מידית לרופא המטפל.  במקרים מסוימים ייתכן ותצטרך לקבל עירוי  טסיות.

 

תשישות ועייפות

תופעות לוואי אלו נפוצות אצל אנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן. חשוב להקדיש זמן ככל הניתן למנוחה, כמו גם לנסות לאמץ פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט "צעדים לאיכות חיים®" החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת הנקראת 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן', המכילה מידע ועצות יעילות להתמודד עם התופעה.לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

שינויים בתפקודי הכבד

בזמן השימוש בתרופה ייתכנו שינויים בתפקודי הכבד. ברוב המקרים לא תחוש בתסמינים כלשהם ועם סיום הטיפול תפקודי הכבד ישובו למצבם התקין. הרופא המטפל בך יבצע בדיקות דם תקופתיות בכדי לעקוב אחר תפקוד הכבד שלך.

 

דלקת בדרכי השתן

ייתכן שתסבלי מדלקת בדרכי השתן וכתוצאה מכך תחושי בתסמיני כאב ועלייה בתכיפות מתן שתן. במקרים אלו יש לדווח לרופא המטפל בך על מנת שירשום לך תרופות לטיפול בדלקת.

 

מחסור באשלגן

השימוש בתרופה עלול להפחית את רמת האשלגן בגופך. 

בחילות והקאות

תופעות אלו עלולות להתרחש מיד לאחר הטיפול ומספר ימים לאחריו. כיום ישנו טיפול תרופתי יעיל ביותר המסייע במניעה והחלשה משמעותית של תופעות אלו. אם את חווה בחילות והקאות יש לדווח לצוות הרפואי המטפל בך.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "בחילות והקאות הנלוות לטיפול האונקולוגי" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

עצירות

קיימת אפשרות שתופיע עצירות. שתייה מרובה של נוזלים, תוספת של סיבים תזונתיים למזון ופעילות גופנית מתונה עשויים לסייע בהתמודדות עם התופעה. יש להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך.

 

שלשולים

אם תופעה זו אינה חולפת לאחר שלושה ימים - יש לדווח לרופא. בתקופה זו יש להקפיד על שתייה מרובה.

 

תופעות לוואי בחלל הפה

ייתכן שתחוש ביובש, כאבים או כיבים קטנים בחלל הפה. שתייה מרובה והקפדה על ניקיון הפה בקביעות על ידי צחצוח שיניים במברשת רכה יסייעו בהתמודדות עם תופעות אלו. מומלץ להתייעץ עם הצוות המטפל בך ולהשתמש בשטיפות פה או טיפול תרופתי למניעה וטיפול בזיהומי פה. כמו כן, מציצת קוביות קרח עשויה להקל על תסמינים אלו. 

 

אלרגיה בעור

הטיפול עלול לגרום לפריחה בעור המלווה בגרד. אם את מבחינה בתופעה זו - דווחי לאחות או לרופא המטפל.

 

קשיי הירדמות

אם את חווה קשיים בהירדמות ניתן להסתייע בטכניקות הרגעה, דמיון מודרך והאזנה למוסיקה מרגיעה. אם התופעה נמשכת - דווחי לרופא המטפל בך.

 

שינויים בתחושה בכפות הידיים והרגליים

ייתכנו תסמינים כגון עקצוצים, נימול (תחושה שהאזור "רדום"), יובש, אודם וקילופי-עור בכפות הידיים והרגליים. תופעה זו עלולה לגרום לקושי בביצוע משימות מסוימות, כגון רכיסת כפתורים קטנים. דווחי לרופא שלך אם הנך מבחינה בתופעות אלו.

 

כאבי ראש

תופעה בה ניתן לטפל ביעילות באמצעות טיפול תרופתי. אם את חווה כאבי ראש - פני לרופא המטפל בך.

 

כאבי שרירים

חלק מהמטופלים עלולים לחוות כאבי שרירים, אך ניתן להתמודד ביעילות עם התופעה באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם הנך חווה כאבי שרירים - דווחי לרופא המטפל בך.

 

השפעה על הריאות

התרופה עלולה לגרום לשינוי בתפקוד הריאות. דווחי לרופא אם התפתו שיעול, חום ו/או קוצר נשימה.

 

מידע נוסף

  

bul3 תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל נטילת תרופה/תכשיר כלשהו.

 

bul3 אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן - יש ליידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו את מקבלת.

 

bul3 פוריות ומניעת הריון - התרופה עלולה להשפיע על פוריותם של גברים ונשים. יש להקפיד על מניעת הריון בזמן הטיפול ולהשתמש באמצעי מניעה חוסם (כגון קונדום) בזמן השימוש בתרופה עד שבעה חודשים מסיום הטיפול. יש להתייעץ בנושאים אלו עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

 

bul3 הנקה - יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה.

 

bul3 אנשי קשר בשעת חרום: יש לשמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.

<< לרשימת התרופות

 


 

 

 מידע נוסף בנושא

למידע נוסף על התרופה באתר משרד הבריאות

 

תודתנו נתונה ל-

ד"ר אלה עברון,

מנהלת יחידת סרטן השד, המכון האונקולוגי במרכז הרפואי אסף הרופא,

על הערותיה והארותיה.

 

אוקטובר, 2014

המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.