מטרת אמנת המסגרת של ארגון הבריאות העולמי בנושא פיקוח בתחום הטבק, היא להגן על דור ההווה ועל דור העתיד מפני ההשלכות ההרסניות של צריכת טבק והחשיפה לעשן טבק על הבריאות, החברה, הסביבה, והכלכלה באמצעות כינון מסגרת ליישום אמצעים לפיקוח בתחום הטבק - ברמה המקומית, האזורית והבינלאומית - על מנת לצמצם באופן משמעותי והדרגתי את שכיחות השימוש בטבק והחשיפה לעשן טבק.
על האמנה שעקרונותיה מפורטים להלן חתמו עד כה שרי הבריאות של 192 מדינות ובכללן ישראל.
כיום יש לפעול בארץ לאשרור האמנה על ידי ממשלת ישראל על מנת שלהצהרת הכוונות תהיה מחויבות של ממש לפעולה.
לכלול תוכניות אבחון, ייעוץ, מניעה וטיפול בהתמכרות לטבק במרכזי בריאות ושיקום.
מיגור סחר בלתי חוקי במוצרי טבק על כל צורותיו, לרבות הברחה, ייצור בלתי חוקי וזיוף, וכן גיבוש ויישום של חוקים מקומיים בנושא, בנוסף להסכמים תת אזוריים, הסכמים אזוריים והסכמים גלובליים, והמהווים מרכיב חיוני בפיקוח בתחום הטבק.
יש לקבל וליישם אמצעים בכדי למנוע מכירת מוצרי טבק לאנשים מתחת לגיל שנקבע בחוק או לאנשים מתחת לגיל 18, וכן לדרוש מכל מוכר של מוצרי טבק לתלות הודעה ברורה במקום בולט בנקודת המכירה שעניינה איסור מכירת טבק לקטינים, ובמקרה של ספק - לדרוש מכל קונה לספק עדות מתאימה לגילו, על מנת לוודא שהוא בגיל החוקי לקניית טבק.
יש לפתח ולקדם מחקר מקומי ולתאם תוכניות מחקר ברמה האזורית וברמה הבינלאומית בנושא פיקוח על תחום הטבק. יש ליזום שיתוף פעולה ולעודד מחקר של הגורמים המכריעים וההשלכות של צריכת טבק וחשיפה לעשן טבק ומחקר לאיתור יבולים חלופיים.
חשוב לקדם ולחזק, הכשרה ותמיכה מקצועית בכל המעורבים בפעילויות הפיקוח על טבק, לרבות בתחום מחקר, יישום תוכניות והערכתן.
קובץ בעברית בנושא: אמנת מסגרת של ארגון הבריאות העולמי בנושא פיקוח בתחום הטבק
קובץ באנגלית בנושא: אמנת מסגרת של ארגון הבריאות העולמי בנושא פיקוח בתחום הטבק