בחיפוש במקורות מידע שונים לא נמצאו מחקרים המצביעים על קשר כלשהו בין הסרת שיער בשיטות השונות (לייזר, אינפרא־אדום וכו') ובין הסיכון לחלות במחלת הסרטן. עם זאת יש מחקרים שבהם נמצא כי שומות בעור השתנו בעקבות טיפול הסרת שיער בלייזר. לפיכך החוקרים ממליצים לאנשים שלהם היסטוריה משפחתית או אישית של סרטן העור או של שומות לא טיפוסיות, להיזהר בשימוש בלייזר להסרת שיער או להסרת כתובות קעקע עד שיתווסף מידע מחקרי במידה מספקת ויקבע אם השינויים הללו עשויים להיות ממאירים או שלא ממאירים.
בנוגע לאנשים הנחשפים חשיפה ממושכת לכימיקלים שנפלטים בתהליך הסרת שיער בלייזר, כלומר לעובדים במכוני הלייזר, מחקר משנת 2016 בדק את הכימיקלים שנפלטים לאוויר וזיהה 377 תרכובות כימיות, 13 מהן ידועות או חשודות כמסרטנות. לכן החוקרים ממליצים לעובדים במכוני הלייזר, הנחשפים חשיפה ממושכת להסרת שיער בלייזר, להגן על עצמם בעזרת קולט עשן, אוורור טוב והגנה על דרכי הנשימה.
חולי סרטן חייבים לנקוט זהירות כל עוד העור רגיש לאחר הקרנות, טיפולי כימותרפיה או בשל תרופות שגורמות לרגישות. הסרת שיער לצמיתות עלולה לגרום לכוויות, לכן מומלץ לחולים להמתין עד לאחר חזרת העור למצבו טרם הטיפול במחלה. בדרך כלל מדובר על תקופה של כשישה חודשים, אולם מומלץ להיוועץ בעניין זה עם הרופא המטפל.
אוגוסט 2022