כמו במדינות רבות השטופות בשמש, גם בישראל, קיימות קבוצות מסוימות באוכלוסייה הסובלות מחוסר בוויטמין D. בקבוצות אלה נכללים אנשים בני 50 ומעלה אשר גופם, מסיבות שונות, אינו מייצר כמות מספקת של ויטמין D, אנשים הנחשפים מעט מאוד לשמש (כגון אנשים המרותקים לביתם, אנשים שעבודתם מונעת חשיפה לשמש ועוד), מבוגרים בעלי עור כהה, אנשים שאינם סופגים שומן היטב (קשור למצבים רפואיים שונים) ועוד.
כיוון שקרינה אולטרה-סגולה קשורה לעליה בסיכון לחלות בסרטן העור, עולה שאלת הבטיחות והחשיפה הנכונה. לדעת מומחים, חשיפה קצרה בלתי מוגנת של 10 דקות ביום, 3 פעמים בשבוע, של אזורי עור מוגבלים, כגון מחשוף החזה ואמות הידיים בשעות הבוקר המאוחרות, מספיקה בהחלט לשמירה על רמות תקינות של ויטמין D.
רמות נמוכות של ויטמין D ניתנות לתיקון על-ידי אכילת מזונות עשירים בויטמין D ו/או נטילת ויטמין D כתוסף תזונה, במינון שייקבע על-ידי רופא המשפחה ולאו דווקא על-ידי חשיפה יתרה לשמש.
לסיכום, בטיפול בהעלאת הרמה של ויטמין D בגוף, למזונות ולתוספי ויטמין יש יתרון, כיוון שהם אינם מהווים סיכון בריאותי כפי שמהווה חשיפה מוגברת לקרינה האולטרה-סגולה של השמש.
מאי 2012